Banana bread menjamo za pumpkin bread: Imamo recept za najsočniji hleb od bundeve
Banana bread menjamo za pumpkin bread: Imamo recept za najsočniji hleb od bundeve

Banana bread menjamo za pumpkin bread: Imamo recept za najsočniji hleb od bundeve

Oktobar i jesenju sezonu odavno su nezvanično proglašeni sezonom bundeve – bilo da ih koristite za Noć veštica ili, kao mi, za pripremu recepata. Zato – popularni banana bread ostavljamo za neki drugi period, a ovog puta isprobavamo pumpkin bread, odnosno sočan hleb od bundeve i sa kremastom glazurom od krem sira.

Sastojci

Za hleb:

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 šolja šećera
  • 2/3 šolje istopljenog putera
  • 2 jaja
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • 250 grama pirea od bundeve

Za glazuru:

  • 100 grama krem sira po izboru
  • 4 kašike putera
  • 4 kašike mleka po izboru
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • 2-4 šolje šećera u prahu

Priprema

Za pripremu hleba od bundeve najpre će biti potrebno da napravite pire od ove voćke. To ćete učinit tako što ćete bundevu očistiti i iseći na kriške, a onda je ispeći u rerni, 20-ak minuta na 220 stepeni. Nakon toga izmeljite kriške dok je još vruće, dok ne dobijete kašastu smesu. Zatim, za pripremu hleba, pomešajte najpre vlažne sastojke: istopljenog putera, jaja, vanila ekstrakta i pirea. U posebnoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, so, cimet i šećer. Zatim sjedinite dve smese pa dobro promešajte. U kalup zatim prespite smesu, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 55-60 minuta. Dok se hleb peče, pripremite glazuru od krem sira, tako što ćete sve sastojke dobro sjediniti dok ne dobijete smesu ujednačene teksture. Nakon što izvadite hleb iz rerne, prelijte glazurom pa ostavite da se ohladi. Za dekoraciju možete koristiti seckane orahe.

Foto: Instagram: @thejobaker, @kyrasgoodeats

Učitati još
Zatvori