#1 Banane sa kremastim premazom od pistaća i prelivom od bele čokolade
Ako vam sam naziv ovog preukusnog snack-a za čiju priprema vam bukvalno treba pet minuta već nije dovoljno zagolicao maštu, onda će vam sigurno otvoriti apetit dok u nastavku budete čitali recept.
Sastojci:
- Banane
- Namaz od pistaća
- Seckani pistaći
- Otopljena bela čokolada
Način pripreme:
U pleh prvo stavite papir za pečenje, zatim, presecite banane na pola, poređajte ih u pleh jednu do druge. Uzmite namaz od pistaća i namažite svaku bananu. Zatim na preko dodajte seckane pistaće i sve to prelite otopljenom belom čokoladom. Pleh stavite u frižider na dva sata da se stegne i snack je gotov.
#2 Krofne vs. banana bread
Poznato je već da smo veliki ljubitelji banana bread-a , a kako su se temperature spustile nije nam čak ni problem i rernu da uključimo. Ipak, pronašli smo modifikaciju čuvenog banana bread-a, ali ovaj put pravimo – krofne!
Sastojci:
- 1 jaje
- 1/2 šolje pasirane banane
- 1/4 javorovog sirupa ili nekog tečnog zaslađivača po izboru
- 1/4 šolje rastopljenog putera ili kokosovog ulja
- 1/3 bademovog mleka ili mleka po izboru
- 1 šolja brašna
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Način primene:
Sve sastojke pomešajte i stavite smesu u pleh za krofne i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon što se ispeku, pustite ih malo da se ohlade a zatim premažete otopljenim puterom i uvaljajte u mešavinh cimeta i šećera.
#3 Banana snack od ovsene kaše
Sastojci za smesu:
- 1 manja zrela banana
- 120g zobenih pahuljica
- 80g meda
- 1 kašika kokosovog ulja ili putera
- 1 kašičica cimeta
- Prstohvat soli
Način pripreme:
Izgnječite bananu, dodate ovsenu kašu i sve ostale sastojke u činiju i mešajte dok se dobro ne sjedine. Zatim smesu iz činije prebacite u pleh za proje, popunite kalup tako da unutrašnjost ostane prazna. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni 25 do 30 minuta. Nakon što pleh izvadite iz rerne, ostavite ih da se skroz ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa. Nakon toga na red dolazi priprema preliva.
Sastojci za preliv:
- Puding od vanile u prahu
- Kašičica šećera
- Jedna šolja mleka
Sve sastojke zajedno sjediniti, promešati i staviti u šerpicu na srednju vatrj. Mešati dok se ne zgusne. Sipati preliv u unutrašnost kalupa i dodati iseckane banane.
Foto: Pexels, Instagram @kizactivelife @itsmeryable