Barbiecore manija odavno vlada modnim univerzumom, no sada se širi i na druge svetove – pa je stigla čak i do kulinarskog. Najpre je modna kuća Valentino, sa kreativnim direktorom Pier Paolo Picciolijem na čelu, predstavila jarku nijansu pre nekoliko sezona, a tada nismo mogli ni da naslutimo šta nas očekuje. Nakon toga je ova nijansa ružičaste obuzela modne trendove, postavši jedna od najprisutnijih boja u poslednjih par godina. Sa dolaskom filma Barbie kasnije ovog leta, dominacija pink boje prepoznatljive za ovu lutku se nastavlja. U našim kuhinjama Barbiecore najviše živi kroz prisustvo cvekle u raznovrsnim receptima, a ovog puta isprobali smo je u obliku pasta sosa. Znate da nam eksperimentisanjima sa prelivima za testenine nisu strana, te je ovo nešto što ćemo zasigurno napraviti.
Sastojci
- testenina po želji
- 200 grama rikota sira
- 50 grama sveže cvekle
- so
- biber i beli luk (opciono)
Priprema
Pastu pripremite prema standarnom postupku, tako što ćete u ključalu vodu sa malo soli dodati željenu količinu paste. U skladu sa instrukcijama na pakovanju, testeninu kuvajte dok ne dobijete željenu mekoću. Za sos će vam biti potrebna svega dva sastojka. Rikota sir i svežu cveklu naseckanu na komadiće stavite u blender, dodajući malo vode iz šerpe sa pastom. Po ukusu, možete začiniti mlevenim biberom i belim lukom. Dobro izblendajte dok ne dobijete adekvatnu teksturu i gustinu za pasta sos. Pastu zatim prelijte sosom pa promeštajte. Kao i uvek, preko možete dodati rendanog parmezana. Prijatno!
Foto: Instagram (@elisamangiarsano / @feelgoodfoodie)