Spremili smo baskijski cheesecake po receptu Bake me by Nina – i oduševili se
Spremili smo baskijski cheesecake po receptu Bake me by Nina – i oduševili se

Spremili smo baskijski cheesecake po receptu
Bake me by Nina – i oduševili se

Cheesecake mnogim ljudima predstavlja omiljenu poslasticu. Ovaj popularni kolač može se napraviti na bezbroj načina – sa jabukama, Biscoff keksom, ali i borovnicama. Ipak, ovaj put opredelili smo se baskijski cheesecake i to po receptu Nine Mrvice sa bloga Bake me by Nina.

Baš kao što ona inspiraciju traži u ljudima, putovanjima i gradovima koji nose gastronomsku raznolikost, mi smo za novi recept inspiraciju pronašli na njenom blogu. Recepti koje objavljuje fokusirani su kako na slatka, tako i na slana jela, a specijalni cheesecake samo je jedan od mnogih koje upisujemo u Journal knjigu recepata.

Baskijski cheesecake
Bake me by Nina
Baskijski cheesecake1
Bake me by Nina

Šta je baskijski cheesecake?

Baskijski cheesecake spada pod kategoriju najjednostavnijih torti od sira. Za njegovu pripremu potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a mnogi ga često nazivaju i izgoreli cheesecake jer mu je površina prepoznatljive tamne nijanse smeđe boje.

On predstavlja savršeno kremast kolač, ali je neophodno da pazite na vreme pečenja. Kad ga izvadite iz rerne, prodrmajte kalup i on će se ponašati kao puding čija je unutrašnjost mekana, a površina čvrsta. Takođe, neka vam svi sastojci budu sobne temperature.

Baskijski cheesecake idealan je uz sve vrste džemova, preliva i voća. Stoga vam u nastavku donosimo recept Nine Mrvice sa bloga Bake me by Nina. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Baskijski cheesecake.jpeg3
BAKE ME BY NINA
Baskijski cheesecake
BAKE ME BY NINA

Sastojci


  • 600g sirnog namaza
  • 210g šećera
  • četiri jajeta
  • prstohvat soli
  • kafena kašika ekstrakta vanile
  • 45g glatkog brašna
  • 380ml šlag krema

Priprema


Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite okrugli kalup dimenzije 24cm i obložite ga papirom za pečenje – a možete iskoristiti i dva. Sirni namaz sobne temperature i šećer sjedinite mikserom sve dok ne dobijete kompaktnu i kremasu teksturu. Dodajte jaje po jaje, a potom prosejano brašno, so i ekstrakt vanile. Koristeći mikser, sjedinite sve ostale sastojke, a na kraju dodajte šlag krem.

Smesu ulijte u kalup i pecite 50-55 minuta, odnosno sve dok površina torte ne dobije specifičan tamni izgled. Kada izvadite cheesecake iz rerne, površina bi trebalo da bude tamna, a unutrašnjost mekana. Takođe, kada protresete kalup, cheesecake će se ponašati kao puding. Ostavite tortu na sobnoj temperaturi da se ohladi, a poslužite ga uz dulce de leche, voće, džemove ili drugi dodatak po izboru.

*Članak je preuzet sa portala Journal.hr

Foto: Bake me by Nina

Učitati još
Zatvori