Gde u Beogradu kupujemo uskršnju tortu?
Gde u Beogradu kupujemo uskršnju tortu?

Gde u Beogradu kupujemo uskršnju tortu?

Nakon što smo se upoznali sa ruskim kulich-om koji je predstavio SLOJ, odlučili smo da otkrijemo gde sve u Beogradu možemo da kupimo ovakav kolač. Uskrs ove godine ponovo donosi spoj tradicije i pažljivo osmišljenih ukusa, a Beograd uvek ide u korak sa gastro trendovima, pa je tako uskršnja torta odnosno kulich postala zvezda praznične sezone koju pekare, kafići i bistroi pripremaju u limitiranim serijama.

U fokusu su detalji: kvalitetno testo, vreme potrebno za pripremu, izbor sastojaka i suptilne reference na porodične rituale.

Beograd: Uskršnja torta je postala must – a u ovim lokalima je kupujemo


june


U june-u i ove godine pripremaju svoj uskršnji kolač – fermentisano kiselo testo sa dodatkom kandirane pomorandže, tamne čokolade i bademaste glazure. Tekstura je lagana, receptura precizna, a ambalaža minimalistička. Preuzimanje je moguće 18, 19. i 20. aprila u samom kafiću, uz prethodnu rezervaciju putem poruke. Cena je 2.500 dinara.

TT Bistro


U TT bistrou priprema se kulich sa svežim sirom, makom i punjenjem od limun kurda. Neobičan spoj koji je i vizuelno estetičan, pa vam fantastičan ukus neće biti jedino uživanje. Cena je 1.190 dinara, dostupno u lokalima od 18. do 20. aprila, ili putem Wolt-a od 17. aprila.

Sonder


Sonder nudi dve verzije kolača. Prvu – klasičnu, sa puterom, kandiranom pomorandžom, suvim grožđem, kajsijama flambiranim u rakiji i mlečnom čokoladom (1.500 dinara), i punjenu varijantu sa vanilin kremom i džemom od šumskog voća (1.900 dinara). Preuzimanje je moguće na dve lokacije 18, 19. i 20. aprila, uz prethodnu porudžbinu.

Breadventure


Breadventure ostaje dosledan svom pristupu: bez aditiva, sa sporom fermentacijom i pažnjom na detalje. Njihov uskršnji hleb pravi se od testa obogaćenog suvom kruškom i kandiranom narandžom, sa dekoracijom od ručno modelovanih cvetova od mastike i glazurom od švajcarske meringe. Dostupan u nekoliko veličina, moguće ga je poručiti do 17. aprila, a kupovina u pekari je 18. i 19. aprila.

SLOJ


Već predstavljeni kulich iz SLOJ-a ovog puta dolazi u prazničnom pakovanju koje podseća na detalje iz detinjstva: čipka, lizalica u obliku petla i mirisna sveća. Sam hleb je izrađen po ruskoj recepturi, ali prilagođen lokalnom ukusu i atmosferi. Dostupan je u ograničenim količinama od 14. aprila.

Učitati još
Zatvori