Sangria [ sangrija ] tradicionalni španski napitak, važi za idealno piće koje konzumiramo u letnjim mesecima. Ipak, mi kažemo da je i te kako pogodna za svako godišnje doba. Kombinacija belog ili crvenog vina sa raznim voćem, dovodi do pravog mediteranskog šarma u čaši. S obzirom na to da je glavni sastojak vino, ovo alkoholno piće je obično rezervisano za večernje izlaske. Međutim, kako Journal tim nikada nije igrao po pravilima, mi vam donosimo recept za bezalkoholnu sangriju, pogodnu za svako doba dana.
Sastojci:
- 1 narandža
- 2 zrele zelene kruške
- 1 crvena kruška
- 1 crvena jabuka
- 1 boca bezalkoholnog belog vina
- 1/2 flaše soka od jabuke
- gazirana voda
- svež ruzmarin
- štapići cimeta
How to: Bezalkoholna sangrija
Kako biste ovaj recept rekreirali potrebno je da posedujete blender. Počnite tako što ćete napraviti pire od kruške. Kako? Tako što ćete dodati jednu zrelu krušku, iseckanu na komade u blender i preliti je sa 750ml vode. Blendajte sve dok ne postane tečna i glatka smesa. Iz blendera je presipajte u određenu posudu i odložite je na stranu. Nakon toga, ostalo voće isecite na male komade. Dodajte isečenu jabuku, narandžu, crvenu krušku i drugu iseckanu zrelu zelenu krušku u bokal odgovarajuće veličine. Preko toga dodajte štapiće cimeta i list ruzmarina. Preko svega toga sipajte bocu belog bezalkoholnog vina i pola flaše soka od jabuke. Nakon toga, pire od kruške koji ste ostavili sa strane, takođe sipajte u bokal. Ostatak bokala dopunite mineralnom vodom. Ukoliko nemate bezalkoholno vino, kao zamena za isto vam može poslužiti gazirani sok od jabuke. Ukoliko ste ispratili sve navedene korake, vašu sangriju stavite u frižider i ostavite je da odstoji oko sat vremena.
Odaberite određene estetične čaše i dodatno ih ukrasite štapićima cimeta. Takođe, u njih možete staviti kriške voća koje volite i još jedan list ruzmarina. To će ih dodatno ulepšati. Et voilà! Uživajte!
Foto: Instagram @olivianoceda