Blanširane breskve sa kremom dodajemo na listu recepata koji su gotovi za deset minuta
Blanširane breskve sa kremom dodajemo na listu recepata koji su gotovi za deset minuta

Blanširane breskve sa kremom dodajemo na listu recepata koji su gotovi za deset minuta

Kada se bliži leto, pored svih summer aktivnosti kojima se veoma redujemo, na can’t wait listi nalazi se, zapravo, i sezonsko voće. Od proleća kad krenemo sa jagodama, trešnjama, dok dođemo u sam epicentar leta, lubenice, dinje, a i breskve postaju favoriti za zaslađivanje. Nakon što smo govorili o alternativnim načinima rashlađivanja, poput zanimljive lubenica-salate ili kombinacije bezalkoholnog piva sa prirodnim voćnim sokom, vreme je da se okrenemo sezonskom voću i mogućim desert opcijama. Tako smo naišli na recept za blanširane breskve sa kremom na Instagram profilu @itsholly. Breskve sa kremom su desert leta, a mi vam otkrivamo recept za novu omiljenu poslasticu.

Breskve sa kremom su desert leta, a recept je brz i jednostavan


Sastojci


  • četiri breskve
  • listovi breskve
  • ekstrakt od vanile ili štap vanile
  • kesica želatina
  • mascarpone sir
  • slatka pavlaka
  • šećer i voda

Priprema


Konkretnog recepta zapravo nema, međutim, postoje određene stavke koje bi trebalo da se isprate. Spremaćete tri slatka sosa: blanširane/marinirane breskve, žele od breskvi i krem-šlag od listova breskve. Za početak, zasecite četiri breskve i stavite ih ključalu vodu kako biste ih lako oljuštili. Tu kožu nećete bacati, već ćete iskoristiti pri pravljenju sirupa od breskve. U kombinaciju prokuvanog šećera i vode dodajte kožice od breskve i ekstrakt vanile. Dok se to kuva, isecite prokuvane breskve na komadiće srednje veličine. Preko njih kroz cediljku prospite sada već skuvani sirup od breskve. Ostatak proceđenog sirupa pomešajte sa želatinom kako biste napravili žele.

Za krem-šlag su vam potrebni listovi od breskve, mascarpone sir i slatka pavlaka. U šerpu dodajte listove od breskve i slatku pavlaku i malo podgrejte. Zatim, u posebnu posudu dodajte dve kašike mascarpone sira i zalijte spremljenom smesom. Sve to izmiksujte dok se ne sjedini i napravi kremasti šlag.

Potom, sledi serviranje. Prvo poređajte blanširane breskve, zatim stavite malo želea, a onda stavite krem-šlag preko. Vaš letnji desert je gotov. Uživajte.

Učitati još
Zatvori