Bruskete na tri načina koje će svi obožavati na prednovogodišnjim okupljanjima
Bruskete na tri načina koje će svi obožavati na prednovogodišnjim okupljanjima

Bruskete na tri načina koje će svi obožavati na prednovogodišnjim okupljanjima

Italija nije poznata samo kao zemlja pice i paste, već i kao područje sa kog potiču bruskete. Iako se u tradicionalnom obliku prave od grilovanog hleba koji je premazan belim lukom i maslinovim uljem, danas postoje različite varijacije ovog recepta. One se obično serviraju kao predjelo, ali takođe mogu da posluže i kao snack kom niko ne može da odoli. Upravo takve su i bruskete koje ćemo ove godine uvrstiti u šaroliku novogodišnju trpezu, ili čak servirati na prednovogodišnjim druženjima i okupljanjima. Sastojci su prilagođeni svačijim ukusima te se u prvom receptu mogu pronaći feta sir i pekan orah, u drugom jabuke i pršuta, a u trećem – paradajz i beli luk.

@lindsaypleskot.rd
@lindsaypleskot.rd

01. Bruskete sa feta sirom, pekan orahom i ruzmarinom

Sastojci


  • baget
  • maslinovo ulje
  • so
  • 200g feta sira
  • 75g krem sira
  • pekan orah
  • svež ruzmarin
  • med

Priprema


Isecite baget na kolutove i posložite ga na pleh prekriven papirom za pečenje. Svaki kolut premažite maslinovim uljem, a potom na njih pospite so. Pecite na 200 stepeni između 10 i 13 minuta. U blenderu sjedinite feta sir sa krem sirom sve dok ne nastane ujednačen namaz. Posložite bruskete na tacnu ili tanjir i svaku od njih premažite mešavinom feta i krem sira. Potom na njih stavite iseckane pekan orahe. Na kraju, dekorišite svežim ruzmarinom i malom količinom meda.

@spoonfulofsi

Easy holiday appetizer🥰 Recipe👇   Ingredients: 1 baguette, sliced ¼ cup olive oil 2 tbsp sea salt 7 oz feta cheese 1/3 cup cream cheese
½ cup honey roasted pecans, chopped 2-3 fresh rosemary sprigs, torn ¼ cup hot honey   Instructions: 1. Preheat oven to 400 F. Slice baguette into rounds. Place baguette slices on a baking sheet. Drizzle with olive oil and sprinkle with sea salt. Bake for 10-13 minutes or until golden. 2. Combine the feta and cream cheese in a food processor or stand mixer. Blend together until smooth, scraping down the sides as needed. 3. Spread whipped feta onto baguette slices evenly. Arrange in a single layer on a serving dish. 4. Sprinkle each crostini with chopped pecans and a fresh rosemary sprig. Drizzle with hot honey.  Alternative serving option: spread the whipped feta out on a serving place and top with pecans & hot honey. Garnish with rosemary and serve with toasted baguette crostinis on the side! #appetizer #easyappetizers #whippedfeta #appetizerrecipe #holidayappetizer #holidayrecipe #easyrecipe #thanksgivingrecipes #recipevideo #appetizerideas #recipes #thanksgivingappetizers

♬ Stompin' at the Savoy - Benny Goodman

02. Bruskete sa brie sirom, jabukama i pršutom

Sastojci


  • baget
  • 200-400g brie sira
  • dve jabuke
  • pršuta
  • rukola
  • med

Priprema


Isecite baget na kolutove i na svaki od njih stavite po krišku brie sira. Ostavite ih u rerni dok se sir ne istopi, odnosno između 5 i 10 minuta. Kada ste ih izvadili iz rerne, na svaki baget stavite po krišku tanko isečene jabuke, malo pršute i po ukusu rukolu. Naposletku, prelijte svaki kolut tankim slojem meda.

@ambitiouskitchen

#girldinner idea: apple, brie & hot honey crostini with prosciutto + arugula 😮‍💨

♬ lovergirl - saturra

03. Bruskete sa paradajzom, belim lukom i ricotta sirom

Sastojci


  • baget
  • 400g čeri paradajza
  • tri supene kašike maslinovog ulja
  • četiri čena belog luka
  • 250g ricotta sira
  • svež bosiljak
  • balzamiko sirće
  • so, biber

Priprema


Baget isecite na kolutove i premažite mešavinom supene kašike maslinovog ulja i čena belog luka koji ste prethodno samleli. Na svaki od njih stavite malo soli i bibera, a zatim ostavite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta. Za to vreme, sjedinite u vatrostalnoj posudi čeri paradajz, supenu kašiku maslinovog ulja, dva samlevena čena belog luka, kao i malo soli i bibera. Nakon što ste bruskete izvadili, pecite paradajz oko 20 minuta i potom stavite u frižider.

U blenderu sjedinite ricotta sir, čen belog luka, kafenu kašiku maslinovog ulja, malo bosiljka i začine. Kada ste sve slojeve pripremili, bruskete prvo premažite namazom od sira. Zatim na svaku od njih stavite po dva ili tri čeri paradajza. Na vrh pospite svež bosiljak i stavite malo balzamiko sirćeta.

Učitati još
Zatvori