Brusketi sa smokvama, džemom, sirom i pršutom kao idealan sweet & salty letnji snack
Brusketi sa smokvama, džemom, sirom i pršutom kao idealan sweet & salty letnji snack

Brusketi sa smokvama, džemom, sirom i pršutom kao idealan sweet & salty letnji snack

Sa obzirom na to da su smokve nepravedno zapostavljene kada je u pitanju isticanje omiljenog voća, ovaj put odlučili smo da pažnju posvetimo upravo njima. Voće koje je bogato različitim mineralima i vitaminima može da ima različite benefite po ljudski organizam, a upravo zbog toga neophodno je da ih u letnjem periodu uvedemo u svakodnevnu ishranu. Stoga, nakon što smo isprobali jednostavni tart sa smokvama i krem sirom, njih koristimo i za pripremu jedinstvenog predjela. U pitanju su brusketi sa smokvama i još nekoliko sastojaka među kojima se ističu med, džem, pršut i brie sir.

Brusketi sa smokvama: Idealna kombinacija ukusa za letnje dane

Nalik na grier zalogaje koje smo već isprobali, i u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu Kateryna Barger koristi se specijalna vrsta istoimenog francuskog sira. Ipak, kada je u pitanju varijanta u kojoj se od baget hleba prave bruskete, smokve nije potrebno prethodno zamrznuti. Takođe, ovu verziju možemo da okarakterišemo i kao idealna kombinacija ukusa za letnje dane jer se kroz glavne sastojke kombinuju slatki i slani ukusi, te hrskava i kremasta tekstura. Glavne odlike ovog predjela privlače pažnju već na prvi pogled i ubeđuju nas da ga isprobamo već danas. Stoga u nastavku donosimo proces pripreme kako bi isto to mogli da učinite i vi.

Sastojci


  • baget
  • džem od smokava
  • brie sir
  • pršut
  • smokve
  • med
  • listovi majčine dušice

Priprema


Isecite baget na kriške, posložite ih na pleh i stavite u rernu na nekoliko minuta kako bi postale hrskave. Nakon što ste ih izvadili iz rerne, na svaku krišku stavite malu količinu džema, te krišku brie sira. Ukoliko želite, pleh možete da vratite u zagrejanu rernu na još nekoliko minuta. Potom na svaku krišku stavite pršut, te smokvu koju ste isekli na manje delove. Naposletku, na vrh stavite med i majčinu dušicu.

Učitati još
Zatvori