Private chef tips: Obroci koje pripremamo za manje od pola sata
Private chef tips: Obroci koje pripremamo za manje od pola sata

Private chef tips: Obroci koje
pripremamo za manje od pola sata

Nakon napornog dana koji je bio ispunjen različitim obavezama, poslednje čemu mnogi žele da se posvete je kuvanje. Međutim, činjenica je da je svakodnevicu neophodno ispuniti raznovrsnim i nutritivnim obrocima putem kojih ćemo u telo uneti zdrave namirnice. Ako vas umor demotiviše da pripremate ovakve obroke, bitno je istaći da oni ne zahtevaju previše vremena i truda. Recepte za brza i jednostavna jela danas je moguće pronaći na različitim društvenim mrežama, pa tako i na TikTok-u. Štaviše, takve recepte je sa publikom podelila i lična kuvarica Natalia Rudin.

Brza i jednostavna jela po receptima lične kuvarice

Natalia Rudin@natsnourishments ] godinama je radila kao lična kuvarica, a na taj način stekla je bogato gastronomsko iskustvo. Stoga svoje medijske platforme danas koristi kako bi sa pratiocima podelila raznovrsne recepte u kojima se neretko koriste zdrave namirnice. Kako je objasnila na svom web sajtu, ljubav prema gastronomiji krenula je da razvija tokom vremena koje je provela u Indiji. Nakon toga, postala je lična kuvarica i joga instruktorka.

Na društvenim mrežama započela je različite serijale, a među njima je i onaj kroz koji deli recepte koje priprema kada nema previše vremena, odnosno nakon napornog dana na poslu. Stoga smo izdvojili tri takva, a zbog njihove jednostavnosti predlažemo da ih isprobate već u narednim danima.

Njoke sa čeri paradajzom

Kada je u pitanju prvi predlog za one dane tokom kojih nemate vremena da napravite kompleksniji obrok, Natalia Rudin predlaže recept za njoke sa čeri paradajzom. Njih je poslužila sa burrata sirom i bosiljkom, a za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od dvadeset minuta. Sve što je potrebno jeste da njoke ispržite na maloj količini ulja, a da potom u tiganju sjedinite sitno iseckani beli luk, crni luk i paradajz pastu. Nakon toga, u tiganj dodajte čeri pardajz i njoke, te pažljivo izmešajte uz dodavanje male količine vode.

Cannellini pasulj u sosu od paradajza

Kada su u pitanju brza i jednostavna jela, Natalia Rudin predlaže i cannellini pasulj u sosu od paradajza. Bazu ovog recepta – kao i prvog – čine beli i crni luk koji su isprženi na maslinovom ulju. Nakon toga, dodajte čeri paradajz i malo vode, a upotrebom ručnog blendera izgnječite paradajz kako biste dobili glatku teksturu nalik na sos. Naposletku, dodajte cannellini pasulj koji je bele boje, a jelo servirajte uz meki sir i bosiljak.

Njoke sa brokolijem

Treći predlog za jela koja ne zahtevaju previše vremena, truda i sastojaka su – ponovo – njoke. Ovaj put, sa brokolijem. Jelo možete pripremiti tako što ćete na maloj količini maslinovog ulja ispržiti beli luk, crni luk i čili. Za to vreme, u bujonu od povrća skuvajte brokoli i njoke, a potom ih dodajte u tiganj sa lukom i čilijem. Brokoli blago izgnječite, a u procesu mešanja dodajte nekoliko kašika bujona od povrća. Jelo servirajte uz malo bibera i limunove kore.

Učitati još
Zatvori