Nakon napornog dana koji je bio ispunjen različitim obavezama, poslednje čemu mnogi žele da se posvete je kuvanje. Međutim, činjenica je da je svakodnevicu neophodno ispuniti raznovrsnim i nutritivnim obrocima putem kojih ćemo u telo uneti zdrave namirnice. Ako vas umor demotiviše da pripremate ovakve obroke, bitno je istaći da oni ne zahtevaju previše vremena i truda. Recepte za brza i jednostavna jela danas je moguće pronaći na različitim društvenim mrežama, pa tako i na TikTok-u. Štaviše, takve recepte je sa publikom podelila i lična kuvarica Natalia Rudin.
Brza i jednostavna jela po receptima lične kuvarice
Natalia Rudin [ @natsnourishments ] godinama je radila kao lična kuvarica, a na taj način stekla je bogato gastronomsko iskustvo. Stoga svoje medijske platforme danas koristi kako bi sa pratiocima podelila raznovrsne recepte u kojima se neretko koriste zdrave namirnice. Kako je objasnila na svom web sajtu, ljubav prema gastronomiji krenula je da razvija tokom vremena koje je provela u Indiji. Nakon toga, postala je lična kuvarica i joga instruktorka.
Na društvenim mrežama započela je različite serijale, a među njima je i onaj kroz koji deli recepte koje priprema kada nema previše vremena, odnosno nakon napornog dana na poslu. Stoga smo izdvojili tri takva, a zbog njihove jednostavnosti predlažemo da ih isprobate već u narednim danima.
Njoke sa čeri paradajzom
Kada je u pitanju prvi predlog za one dane tokom kojih nemate vremena da napravite kompleksniji obrok, Natalia Rudin predlaže recept za njoke sa čeri paradajzom. Njih je poslužila sa burrata sirom i bosiljkom, a za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od dvadeset minuta. Sve što je potrebno jeste da njoke ispržite na maloj količini ulja, a da potom u tiganju sjedinite sitno iseckani beli luk, crni luk i paradajz pastu. Nakon toga, u tiganj dodajte čeri pardajz i njoke, te pažljivo izmešajte uz dodavanje male količine vode.
@natsnourishments Super quick tomato gnocchi #veganfyp #vegantok #foodtok #foodfyp #20minutemeals
♬ original sound - natalia
Cannellini pasulj u sosu od paradajza
Kada su u pitanju brza i jednostavna jela, Natalia Rudin predlaže i cannellini pasulj u sosu od paradajza. Bazu ovog recepta – kao i prvog – čine beli i crni luk koji su isprženi na maslinovom ulju. Nakon toga, dodajte čeri paradajz i malo vode, a upotrebom ručnog blendera izgnječite paradajz kako biste dobili glatku teksturu nalik na sos. Naposletku, dodajte cannellini pasulj koji je bele boje, a jelo servirajte uz meki sir i bosiljak.
Njoke sa brokolijem
Treći predlog za jela koja ne zahtevaju previše vremena, truda i sastojaka su – ponovo – njoke. Ovaj put, sa brokolijem. Jelo možete pripremiti tako što ćete na maloj količini maslinovog ulja ispržiti beli luk, crni luk i čili. Za to vreme, u bujonu od povrća skuvajte brokoli i njoke, a potom ih dodajte u tiganj sa lukom i čilijem. Brokoli blago izgnječite, a u procesu mešanja dodajte nekoliko kašika bujona od povrća. Jelo servirajte uz malo bibera i limunove kore.
Foto: TikTok (@natsnourishments) / Instagram (@natsnourishments)