Brza večera po recepturi Viktorijinog anđela je sve što želimo nakon radnog dana
Brza večera po recepturi Viktorijinog anđela je sve što želimo nakon radnog dana

Brza večera po recepturi Viktorijinog anđela je sve što želimo nakon radnog dana

Nakon dugog i napornog radnog dana, često tražimo jednostavne i ukusne recepte koji ne zahtevaju previše vremena za pripremu. Nije iznenađenje da su i poznati modeli poput Viktorijinih anđela obožavaoci brzih, ali hranljivih obroka. Holandska manekenka Sanne Vloet, koja je poznata po svom zdravom načinu života, često deli svoje kulinarske tajne sa obožavaocima. Fanovima zasigurno omiljeni recept je Miso Salmon Bowl – brza večera koju možete spremiti za manje od 30 minuta. Ovaj recept kombinuje sočni losos mariniran u miso pasti sa svežim povrćem i pirinčem, stvarajući savršenu večeru bogatu ukusima i hranljivim materijama. Ako želite nešto brzo i ukusno, ova manekenka ima idealan recept za vas.

Brza večera – recept sa menija Viktorijinog anđela

Sastojci


Miso losos

  • dve kašike sakea
  • dve kašike bele miso paste
  • jedna ipo kašika šećera (Sanne koristi kokosov šećer)
  • dva fileta lososa (po 110-170 g)

Salata od krastavca

  • dva iseckana krastavca
  • jedna kašičica belog vinskog sirćeta
  • pola kašičice maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Ostalo

  • jedna šolja belog pirinča
  • četvrtina šolje kuvanog ili barenog edamame-a
  • sotirana tikvica sa maslinovim uljem, solju i biberom
  • alge

Priprema


Za marinadu lososa, prvo uzmite manju šerpicu i u nju sipajte sake. Stavite ga na visoku temperaturu i pustite da proključa, kuvajući ga dodatnih 20 sekundi kako bi alkohol ispario. Smanjite vatru i dodajte belu miso pastu i šećer, mešajući dok se svi sastojci ne sjedine i ne postanu glatki. Kada je smesa gotova, skinite je sa vatre i ostavite da se ohladi do sobne temperature. Marinirajte losos u ovoj smesi, najbolje preko noći, kako bi upio sve ukuse. Međutim, ako nemate toliko vremena, i kraće mariniranje će dati dobar rezultat. Kada je losos spreman, stavite ga u fritezu na vrući vazduh i pecite ga 8 minuta na 193°C.

Dok se losos peče, pripremite salatu od krastavca tako što ćete pomešati krastavce sa vinskim sirćetom, maslinovim uljem, solju i biberom. Skuvajte pirinač i na kraju sotirajte tikvice sa malo maslinovog ulja, soli i bibera dok ne omekšaju. Na kraju, složite sve u svoju činiju. Na dno stavite beli pirinač, zatim dodajte losos, edamame, sotirane tikvice i salatu od krastavca. Za dodatni japanski šmek, pospite svežim algama preko obroka. Vaša brza, ali hranljiva večera je spremna za uživanje.

Foto: Instagram: @sannevloet

Učitati još
Zatvori