

Uloga dobrog umaka nikako ne treba biti potcenjena, a pronaći naš lični go-to recept za jedan koji je ukusan, a brz, daće našem životu stabilnost koja nam je i te kako potrebna. Možda mislite da preterujemo, ali kada isprobate recept koji smo pronašli na Fetty’s Food Blog-u, uverićete se u suprotno. Zato danas za doručak isprobajte hrskavi tost s belim lukom premazan maslinovim uljem i kremastim burrata sirom natopljen limunom i bosiljkom. Potreban nam je predah posle ove rečenice, ali ovaj lagani recept će zasigurno raspametiti vaša čula.


Sastojci:
- 250g burrata sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- svež bosiljak, naseckan
- 1 limun, očišćen od kore i isceđen
- 1 baget, nasečen
- 1 čen belog luka
Priprema
Prvo, stavite rernu da se zagreje na 220°C. Za to vreme, nasecite kriške bageta i premažite ih jednom kašikom maslinovog ulja, dobro natrljajte belim lukom i tako ih stavite na pleh. Kada se rerna zagreje, ubacite pleh unutra i pecite 8-10 minuta dok blago ne porumeni oko ivica. Dok se sprema vaš tost s belim lukom, vreme je za zvezdu ovog recepta – umak!
U činijici pomešajte dve kašike maslinovog ulja, nasečen bosiljak, limunovu koricu i sok. Stavite burrata sir u tanjir za serviranje i isecite ga nožem. Zatim, sir prelijte vašom mešavinom maslinovog ulja limuna i bosiljka. Za samo nekoliko trenutaka, vaš savršen burrata umak je gotov, i vreme je da ga uparite s hrskavim i vrućim tostovima od belog luka. Prijatno!