Vreme je za još jedan izuzetno kontraverzan gastro trend koji trenutno kruži društvenim mrežama. Ako mislite da su diskusije o butter board trendu bile zapaljive, spremite se za ono što će uslediti kada vam predstavimo našu današnju zvezdu – the butter candle. Sveća od putera možda zvuči kao pretenciozan način za serviranje putera, međutim, mi ćemo reći da je ovo samo dodatan kreativan napor koji ćemo uložiti predstojećih praznika.
Stoga, ako ste spremni da oduševite goste na prazničnim okupljanima ove godine, imamo idealnu sugestiju za vas.
Sastojci
- 450g putera
- jedna glavica belog luka
- maslinovo ulje
- papirna čaša
- kuhinjski konac
Priprema
Pre svega, ostavite vaš puter da omekša na sobnoj temperaturi, dok ćete glavicu belog luka preliti maslinovim uljem i staviti u rernu da se zapeče 45 minuta. Stavite sav puter u jednu činiju, i kada se beli luk ohladio nakon vađenja iz rerne, iscedite ga u činiju sa puterom i dobro promešajte.
Sada dolazimo do najvažnijeg dela – pravljenja same sveće. Uzmite jednu papirnu čašu kojoj ćete zatim probušiti malu rupu na dnu, kako biste mogli da provučete kuhinjski konac kroz nju. Kada provučete konac kroz čašu, sipajte vašu smesu trudeći se da konac ostane u sredini. Zatim, sve što je potrebno jeste da stavite čašu u frižider dok puter ne postane čvrst na dodir.
Na kraju, kada dođe savršen trenutak da iznesete vašu sveću od putera, potrebno je samo da isečete papirnu čašu i da poslužite vašu sveću na tacnici. Odaberite vaš omiljen, hrskavi hleb, zapalite „fitilj“ i vreme je za umakanje!
Foto: Instagram @spoonuniversity