Cacio e pepe: Jednostavan i sočan italijanski recept koji savršeno ide uz čašu vina
Cacio e pepe: Jednostavan i sočan italijanski recept koji savršeno ide uz čašu vina

Cacio e pepe: Jednostavan i sočan italijanski recept koji savršeno ide uz čašu vina

Vreme je da polako uplovimo u senzibilitet lepog vremena i mediteranskih obroka. Jedan takav je upravo pasta Casio e pepe, popularan italijanski recept za špagete sa sirom i biberom. Za pripremu ovog jela neophodno vam je svega četiri sastojka i oko dvadeset minuta vremena. Odličan je predlog ukoliko u frižideru imate dobro vino ili volite ista da konzumirate uz obrok. Mi vam savetujemo da pri kupovini špageta za pripremu izaberete deblje vrste. Kako vas ne bismo više držali u neizvesnosti, prelazimo polako na ovaj lagan i ukusan recept.

SASTOJCI ZA DVE OSOBE:

  • 160 g špageta (po mogućstvu debljih)
  • 100 g poluzrelog sira Pecorino Romano
  • 20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Crni biber

PRIPREMA:

Skuvajte špagete u većoj količini blago posoljene ključale vode. U međuvremenu, u činiju dodajte rendani poluzreli Pecorino sa kašičicom crnog bibera i dve supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. U činiju dodajte kutlaču vode u kojoj se kuvala testenina i pustite da se sir otopi i dobije kremastu teksturu. Ocedite testeninu kada se skuva „al dente“ i ostavite malo vode u kojoj se kuvala. Dobro promešajte testeninu u činiji dok se ne sjedini sa sosom. Poslužite uz dodatak crnog bibera.

Po želji dodajte svež bosiljak i poslužite uz omiljenu čašu vina.

Ukoliko ste raspoloženi za još malo italijanskih recepata za špagete, ostavljamo vam i link od recepta sa pestom i rukolom sa prdženim bademima.

 

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori