Časovi kuvanja su savršen način da upoznamo novu destinaciju, otkrivamo najbolje od Francuske do Japana
Časovi kuvanja su savršen način da istražimo nove kulture, upoznamo nove ljude i otkrijemo nove ukuse. Dok istražujemo gradove, zašto ne bismo dodali još jedan sloj otkrivanja, i to jednodnevni kurs kuvanja? Otkrivanje lokalnih recepata, upoznavanje s tradicionalnim sastojcima i kuvanje autentičnih jela može učiniti vaše putovanje nezaboravnim.
Kuvanje na putovanjima pruža jedinstvenu priliku da se dublje povežete sa kulturom i ljudima zemlje koju posećujete. Časovi kuvanja će vam omogućiti da ponesete deo te kulture sa sobom. Kroz nove recepte i veštine koje ćete steći. Dakle, sledeći put dodajte čas kuvanja u svoj program i otkrijte čaroliju lokalne kuhinje na potpuno novi način. Evo nekoliko predloga za časove kuvanja u različitim gradovima širom sveta.
Pariz, Francuska
Le Cordon Bleu – Jedan od najpoznatijih kulinarskih instituta na svetu, Le Cordon Bleu, nudi kurseve za amatere i profesionalce. Možete naučiti sve, od pravljenja kroasana do složenih francuskih jela.
- Predlog časa: Francuski hleb. U trajanju od 5 i po sati, ovaj jednodnevni čas kuvanja pruža jedinstvenu priliku da otkrijete umetnost pravljenja autentičnog francuskog hleba.
La Cuisine Paris – Ova škola kuvanja nudi časove na engleskom jeziku. Fokusira se na praktično iskustvo, uz obilazak lokalnih pijaca kako biste odabrali najkvalitetnije sastojke.
- Predlog časa: Pariz na tanjiru. Obilazak pijace i čas kuvanja gde ćete pripremiti klasična pariska jela. Od quiche lorraine do ratatouille, dok učite o francuskoj kulturi i istoriji hrane.
Koh Samui i Bangkok, Tajland
Koh Samui Island Organics Thai Cooking Ova škola kuvanja smeštena je na prelepom ostrvu Koh Samui i pruža priliku da se upustite u pripremu autentičnih tajlandskih jela u idiličnom okruženju.
- Predlog časa: Organska Tajlandska Kuhinja. Naučite kako da pripremite sveže, organski uzgojene sastojke u tradicionalna jela poput tajlandskog zelenog karija, pad thaia i som tam salate.
Tingly Thai Cooking School, Bangkok Ova škola kuvanja u Bangkoku nudi interaktivne časove koji su savršeni za ljubitelje začinjene hrane i one koji žele da nauče više o tajlandskim specijalitetima.
- Predlog časa: Tajlandska pikantna kuhinja. – Uronite u svet začina dok učite kako da pripremite neka od najpoznatijih začinjenih tajlandskih jela poput tom yum supe. Čas uključuje obilazak pijace i demonstraciju različitih tehnika rada sa začinima kako biste postigli savršenu ravnotežu ukusa.
Rim, Italija
Eat and walk Italy – Ova škola kuvanja nudi različite tipove časova, a najpopularniji su oni koji uključuju posetu lokalnoj pijaci.
- Predlog časa: Poseta pijaci. Na osnovu sezone kreira se jelovnik na osnovu svežih namirnica sa pijace. Kao što su na primer rižoto sa bundevom u jesen ili punjeni paradajz tokom leta. U opuštenoj atmosferi uz piće i antipasti, naučićete kako da pripremite klasični italijanski ručak, od predjela do deserta.
Chef Andrea’s Cooking Classes – Šef Andrea nudi časove u malim grupama. Možete naučiti kako da pripremite tradicionalna italijanska jela koristeći sveže, lokalne sastojke.
- Predlog časa: Rimski specijaliteti. Pripremite tradicionalna rimska jela kao što su supplì, artičoke alla romana i saltimbocca alla romana. Kuvanje prate priče o rimskoj gastronomskoj kulturi.
La Tagliata, Positano
Ovo mesto zaslužuje da bude posebno pomenuto, jer nudi jedinstveno iskustvo kuvanja na prelepoj lokaciji u porodičnom okruženju. Časovi se održavaju u okviru restorana sa dugom tradicijom, sa predivnim pogledom na Amalfi obalu.
La Tagliata čas kuvanja započinje šetnjom kroz baštu, gde se bere sveže povrće. U kuhinji počinje zabava jer su časovi više nalik porodičnom okupljanju nego formalnom učenju. Fokus je na jednostavnim, ali ukusnim jelima koja su karakteristična za domaću italijansku kuhinju. Dok pripremate jela, uživaćete u dobroj muzici, pevanju i plesanju, kao što to radi prava italijanska porodica.
Tokio, Japan
Tokyo Sushi Academy – Idealno za ljubitelje sušija. Ova akademija nudi intenzivne časove gde možete naučiti veštine pripreme sušija direktno od majstora.
- Predlog časa: Osnove sušija. Naučite kako da pripremite savršeni suši, od kuvanja pirinča do sečenja ribe i rolanja makija. Tokom časa, takođe ćete naučiti o japanskoj kulturi i tradiciji konzumiranja sušija.
Cooking Sun Kyoto – Ova škola kuvanja u Kjotu nudi priliku da naučite osnove japanske kuhinje. Učite kako da pripremite jela poput sushi, tempura, i miso supe, uz uvod u kulturu i običaje koji prate japansko kulinarstvo.
- Predlog časa: Japanski specijaliteti. Naučite kako da pripremite popularna japanska jela kao što su tempura, miso supa i okonomiyaki. Čas uključuje i uvod u korišćenje osnovnih japanskih sastojaka i začina.
Barselona i Madrid, Španija
The Paella Club – Smešten u srcu Barselone, The Paella Club nudi jedinstveno kulinarsko iskustvo usmereno na pripremu jednog od najpoznatijih španskih jela – paelje.
- Predlog časa: Paella Experience. Naučite kako da pripremite autentičnu paelju uz stručno vođenje kroz sve korake, od izbora pravih sastojaka do savladavanja tehnike kuvanja. Čas uključuje i degustaciju raznovrsnih paelja uz vino, kao i uvod u kulturu i istoriju ovog klasičnog jela.
Cooking Club House – Ova škola kuvanja u Madridu nudi dinamične i interaktivne časove u modernom i kreativnom prostoru, sa naglaskom na tradicionalna španska jela.
- Predlog časa: Taste of Madrid. Upoznajte čari madridske kuhinje kroz pripremu klasičnih jela kao što su tortilla española, gazpacho i churros sa toplom čokoladom. Ovaj čas uključuje i uvod u špansku gastronomsku kulturu.
Lisabon i Porto, Portugal
Cooking Lisbon – Ova škola kuvanja nudi časove gde možete naučiti kako da pripremite tradicionalna portugalska jela koristeći lokalne sastojke.
- Predlog časa: Portugalski klasici. Naučite kako da pripremite popularna jela kao što su bacalhau à brás (bakalar sa krompirom i jajima). Ili poznati slatkiš pastéis de nata (portugalski kremasti kolačići)
Workshops pop-up – Workshops Pop Up je inovativna škola kuvanja u Portu koja se fokusira na kreativne i interaktivne radionice. Smeštena u modernom prostoru, ova škola nudi dinamične časove u kojima polaznici mogu da nauče kako da pripreme tradicionalna portugalska jela na savremen način.
Predlog časa: Moderni ukusi Porta. Istražite portugalsku kuhinju kroz pripremu modernih interpretacija klasičnih jela kao što su bacalhau (bakalar) i caldeirada (riblji paprikaš).