Čia puding umesto hleba? Otkrili smo recept za zdraviji sendvič koji ćete uvrstiti među omiljene
Čia puding umesto hleba? Otkrili smo recept za zdraviji sendvič koji ćete uvrstiti među omiljene

Čia puding umesto hleba? Otkrili smo recept za zdraviji sendvič koji ćete uvrstiti među omiljene

Kada bismo odgovarali na pitanje koji nam je omiljeni doručak, sendvič bi se sigurno izdvojio kao jedan od favorita. Brzina spremanja i sloboda u odabiru sastojaka su osobine koje ga na tu poziciju i stavljaju. Međutim, u poslednje vreme je ovaj doručak često zanemaren jer mu se pripisuje epitet nezdravog. Klasičan sendvič jednostavno ponekad nije opcija zbog belog brašna koje se nalazi u sastavu hleba sa kojim se priprema. Ovog puta smo pronašli recept na Instagram profilu nutricionistkinje Anne Wande D’Avenio koji je idealno rešenje za takvu vrstu problema. Naime, čia puding je zamenio hleb, a takođe se priprema na zanimljiv način. Nakon što smo zaključili da je pumpkin spice sezone ove godine poranila, nastavku otkrivamo recept koji uključuje jedan timeless sastojakčia seme.

Sastojci


  • 20g čia semena
  • sitan sir
  • namazi po želji
  • rukola

Imajte u vidu da su svi sastojci podložni promeni, osim, naravno, čia semena. Ostale dodatke i namaze odredite po želji i u zavisnosti od toga šta preferirate.

Priprema


Ovaj recept je veoma jednostavan. Za početak kupite čia seme i 20 grama istog sjedinite sa 100ml vode. Smesu ostavite u frižideru kako bi se napravila želatinasta masa. Još bolje je ostaviti ovu smesu da odstoji preko noći kako biste bili sigurni da će smesa dostići željenu gustinu. Tim delom ste završili pripremu svog novog omiljenog hleba. Kada se masa stvrdne, prebacite je u tiganj (po mogućnosti nelepljivi, odnosno non-stick). Napravite kružni oblik za lepinju i pržite sa obe strane dva do tri minuta. Zatim, izvadite svoj čia hleb i na njega nanesite željene sastojke. I ponovo tvrdimo: čia puding umesto hleba postao je deo našeg omiljenog sendviča.

U inspo videu se koriste pileća prsa, sitan sir i rukola. Kao što smo već naveli, ove sastojke je moguće u potpunosti prilagotditi sopstvenom ukusu. Možete napraviti i slatku opciju i doručak pretvoriti u ukusan desert dodavanjem voća, čokolade ili drugih poslastica.

Učitati još
Zatvori