Najbolji način da započnete dan je nutritivno bogat doručak. Znamo da je ponekad najteže smisliti ideju za doručak i zato vam i ovom prilikom donosimo dva sjajna recept. Sok od celera koji će vas revitalizovati čim ustanete i nešto drugačiji recept za jaja koja će vas ugrejati za predstojeći dan.
Sok od celera i paradajza
*Bez glutena i bez šećera
Sastojci:
2 stabljike celera
4 šolje soka od paradajza
1 kašika rena
¼ šolje limunovog soka
1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
½ kašičice celerove soli
1¾ šolje ceđenog soka od stabljiki celera
za dekoraciju kriška limuna
Priprema:
U blenderu izmiksajte celer, sok od celera, sok od paradajza, ren i limunov sok dok se dobro ne sjedine. Sipajte tečnost u veliki bokal, pa dodajte biber i so od celera. Probajte, a zatim dodajte još začina po želji.
Jaja na oko uz ljutu papričicu
Sastojci:
1 šolja meda
Čili sos
Ekstra devičansko maslinovo ulje
8 jaja
So i sveže mleveni crni biber
8 malih kukuruznih tortilja
Tanko narezani mladi luk
Ljuta papričica
Čeri paradajz
Priprema:
NAPRAVITE ČILI MED: U malu šerpu pomešajte med i čili sos i kuvajte na srednjoj vatri oko 1 minut. Smanjite vatru uz povremeno mešanje i kuvajte 30 minuta. Probajte i po želji dodajte još čili sosa ili ljute papričice. Sklonite šerpu sa vatre i ohladite 30 minuta. Čili med čuvajte u frižideru oko tri meseca.
NAPRAVITE TAKOSE: U srednjem tiganju zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri. Razbijte jaja u tiganj i ispecite, ali neka žumance bude rovito. Prebacite na tanjir i začinite. U međuvremenu, u suvom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte tortilje dok ne dobiju boju, oko 1 minut. Da biste sastavili takose, svaku tortilju prelijte jajetom i ukrasite lukom, čili medom, čeri paradajzom i ljutim papričicama.
Foto: Pexels