Cimet rolnice u obliku zečeva idealan su izbor za Uskrs. Ukusne i estetične, ove rolnice biće glavna atrakcija na vašoj trpezi. Pronašli smo recept i to kod naše fashion miljenice, Lauren Ladnier – get ready.
Sastojci
Cimet rolnice nije komplikovano napraviti. Evo šta vam je potrebno.
- 120ml vode
- 2 kašike šećera
- 50gr kvasca
- 450ml toplog mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100gr šećera
- 50gr putera
- 700gr brašna
Postupak
Prvi korak je da u toploj vodi sa dve kašike šećera stavite kvasac da naraste. Potom je sa ostalim sastojcima potrebno zamesiti testo, te ostaviti da duplo naraste. Za dve rolne – testo podelite na dva dela. Stavite brašno na kuhinjsku površinu i razvucite koru. Potom je premažite mlekom, pospite žutim šećerom i cimetom. Obe smese odvojeno zavijte u rolnu i isecite na deset delova. U pleh ih poređajte da se jedva dodiruju, a potom, kao na videu, izvucite delove da predstavljaju zečije uši. Stavite ih u rernu i pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Pečene cimet rolnice ohladiti desetak minuta, pa ih premazati glazurom.
Dekoracija
Za glazuru je potrebno da pomešate šećer i vanilu, a potom dodajte malo mleka da se dobije gusta masa. Sada dolazi zabavni deo – dekoracija. Kako bismo ostali u maniru praznične atmosfere, biramo mini eggs ili M&M’s bombone u pastelnim bojama. Iste stavljamo na sredinu cimet rolnice, da predstavljaju zečiji nos. Et voila! Instagramičan i ukusan brunch je serviran.
Foto: Instagram (@laurenladnier)