Cimet rolnice u obliku zečeva su must-try recept za Uskrs
Cimet rolnice u obliku zečeva su must-try recept za Uskrs

Cimet rolnice u obliku zečeva su
must-try recept za Uskrs

Cimet rolnice u obliku zečeva idealan su izbor za Uskrs. Ukusne i estetične, ove rolnice biće glavna atrakcija na vašoj trpezi. Pronašli smo recept i to kod naše fashion miljenice, Lauren Ladnierget ready.

Sastojci

Cimet rolnice nije komplikovano napraviti. Evo šta vam je potrebno.

  • 120ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 50gr kvasca
  • 450ml toplog mleka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 100gr šećera
  • 50gr putera
  • 700gr brašna
Za fil će vam trebati nekoliko kašika mleka, žuti šećer i cimet, a za glazuru 150gr šećera u prahu, vanila i mleko.

Postupak

Prvi korak je da u toploj vodi sa dve kašike šećera stavite kvasac da naraste. Potom je sa ostalim sastojcima potrebno zamesiti testo, te ostaviti da duplo naraste. Za dve rolne – testo podelite na dva dela. Stavite brašno na kuhinjsku površinu i razvucite koru. Potom je premažite mlekom, pospite žutim šećerom i cimetom. Obe smese odvojeno zavijte u rolnu i isecite na deset delova. U pleh ih poređajte da se jedva dodiruju, a potom, kao na videu, izvucite delove da predstavljaju zečije uši. Stavite ih u rernu i pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Pečene cimet rolnice ohladiti desetak minuta, pa ih premazati glazurom.

Dekoracija

Za glazuru je potrebno da pomešate šećer i vanilu, a potom dodajte malo mleka da se dobije gusta masa. Sada dolazi zabavni deo – dekoracija. Kako bismo ostali u maniru praznične atmosfere, biramo mini eggs ili M&M’s bombone u pastelnim bojama. Iste stavljamo na sredinu cimet rolnice, da predstavljaju zečiji nos. Et voila! Instagramičan i ukusan brunch je serviran.

Foto: Instagram (@laurenladnier)

Učitati još
Zatvori