Jedan od najpoznatijih svetskih lanaca restorana, Cipriani, konačno je otvoren i u Los Anđelesu. Zapadna obala dobila je mesto gde se sprovode tradicionalne recepture iz Venecije stare skoro čitav jedan vek, dok je prvi lokal iz ovog lanca otvoren davne 1931. godine.
Restoran je nedavno otvoren na Beverli Hilsu a enterijer je radio arhitekta Michele Bonan, koji je zadužen za estetiku većine Cipriani lokala širom sveta. Pored sjajnih recepata ono što je added value ovom brendu jeste i experience koji dobijate kada birate da dođete u ovaj restoran – od usluge, pažljivo odabrane muzike ali i osećaja one prave, old school italijanske tradicije.
THE CIPRIANI EFFECT
Najpoznatiji italijanski restoran u Los Anđelesu, Giorgio Baldi, dobija ozbiljnu konkurenciju. Holivudske zvezde obožavaju italijansku kuhinju a čak i kada restorani nisu puni ono što je popularno u gradu anđela je i takeaway night.
Poenta sedenja u ovakvim restoranima, pored dobre hrane, je i prokleto dobar enterijer. Spoj braon kožnih stolica, lustera koji nose Murano potpis, crno-belih modnih fotografija i daška tamno zelenog pliša ambijent je u kojem želimo da provedemo podne ili veče, pojedemo dobru hranu i ispričamo se sa prijateljima.
Pored samog restorana tu je i Jazz Caffe, koji je personifikacija sofisticiranosti starog Holivuda. Centralalna figura ovog dela je veliki klavir, a tu su i palme, zebra print kao i najbolji signature kokteli.
Politika restorana je da radi samo 12 sati, od pola 12 pre podne, do pola 12 uveče, dok se jazz caffe otvara nešto posle 17 časova. Sto se uglavnom rezerviše, a sve detalje možete naći na njihovom sajtu.
THE HISTORY
Cipriani brend potiče iz Venecije, kako je njihov prvi lokal bio smešten na Trgu sv. Marka. Četiri generacije kasnije na svetu postoji preko 30 Cipriani restorana, od istočne do zapadne hemisfere i svi pružaju isti experience – parče Italije u kom god delu sveta da se nađete.
Foto: Instagram / @ciprianibeverlyhills