

Dok sa nestrpljenjem iščekujemo leto, mediteransku atmosferu i ukuse mora oživljavamo ovim receptom
U gastro jednačini čiji su poznati činioci losos, maslinovo ulje, četiri vrste voća i specifični začini – rezultat je citrusna salata nesvakidašnjeg ukusa. Za njenu pripremu nije vam potrebno previše vremena i truda, a ovaj recept specifičan je i po mirisu koji će okupirati gotovo svaku prostoriju vašeg doma. Ipak, ovaj put nije potrebno da vam zbog toga bude žao. Upravo on će u svega nekoliko minuta oživeti mediteransku atmosferu i ukuse mora koje sa nestrpljenjem iščekujemo dok sitno odbrojavamo do prvih letnjih dana.
Sastojci
- sveži ili dimljeni losos
- mešavina citrusa – limun, pola mandarine, pola grejpfruta i pola pomorandže
- 60ml maslinovog ulja
- sveža lukovica komorača
- četvrtina crnog luka
- serrano – čili paprika
- kafena kašika meda
- so
Priprema
Iseckajte četvrtinu crnog luka na sitne komade, a lukovicu komorača na tanke kriške. Citruse isecite na kockice i sačuvajte malu količinu soka od svakog voća. Takođe, ukoliko ste ljubitelji pikantnog ukusa, iseckajte i čili papriku. Ipak, ovaj sastojak možete izostaviti.
Sve sastojke stavite u činiju i dobro sjedinite. Dodajte maslinovo ulje, a potom med i so. Naposletku, dodajte citrusne sokove koje ste sačuvali. Salatu isprobajte i ukoliko je neophodno – prilagodite ukus dodatnim začinima. Losos servirajte na tanjiru, a preko svake kriške stavite malu količinu salate.
Foto: Instagram / @fromscratch____