Crvena je boja ljubavi, a u istom znaku je i čitav februar zbog jednog specifičnog dana. Iako pojedini sa radošću dočekuju Dan zaljubljenih, a drugi biraju da ga tretiraju kao svaki drugi običan dan, činjenica je da se upravo zbog njega tokom celog meseca plasiraju različiti sadržaji u ljubavnoj tematici. Bilo da su u pitanju filmovi, odeća ili nešto treće, okruženi smo dezenima koji se pretežno javljaju u vidu srca.
Upravo takav je i recept za pitu sa borovnicama koja je idealna poslastica za prvi februarski vikend. Za pripremu vam nije potrebno mnogo vremena i sastojaka, a ukus će vas naterati da ju ispečete bar još jednom tokom ovog meseca – možda i baš na Dan zaljubljenih.
Sastojci
- pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 250g sitnog zrnastog sira
- dve kafene kašike šećera
- jaje
- borovnice
Priprema
Od lisnatog testa napravite oblik srca, a potom koristeći blender od otprilike jedne šake borovnica napravite kašu. U borovnice dodajte zrnasti sir i jaje, a po želji i dve kašike šećera. Kašastu mešavinu stavite preko lisnatog testa, a stranice koje ste blago uvili ka unutrašnjosti premažite malom količinom umućenog jajeta.
Obratite posebnu pažnju na to da fil ne bude previše tečan, već u skladu sa njegovom teksturom dozirajte sastojke. Drugim rečima, dodajte više borovnica, šećera ili zrnastog sira ukoliko je to neophodno. Naposletku, pitu pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Foto: Instagram @gladisheva