DIY gumeni medvedići od rose vina biće hit ovog leta
DIY gumeni medvedići od rose vina biće hit ovog leta

DIY gumeni medvedići od rose vina
biće hit ovog leta

Jedno od omiljenih letnjih osveženja, uz brojne koktele, sangriju i voćne
zalogajčiće, svakako je dobro ohlađeno rosé vino. Volimo ga u svim oblicima, a
obožavamo i rosé šampanjac. Nežna ružičasta boja, lagan voćni ukus i miris već
nas na prvu vode u tople letnje večeri – a da ne govorimo da već i sama čaša
ovog pića izgleda neverovatno privlačno.

Pre nekoliko godina viralan hit postale su gumene bombone s votkom, a nešto kasnije hit su postale i bombone s tekilom. Sada smo naišli na novi hit koji je zavladao internetom, a ponovo su u prvom planu gumeni medvedići. Ovog puta, u našoj omiljenoj kombinaciji do sada – s rosé vinom. Ipak, idemo korak dalje – gumene bombone nećemo natapati u piće, već ćemo ih napraviti sami, pomoću samo tri sastojka.

Ova poslastica idealna je za letnje zabave, a biće i odličan poklon!

DIY gumeni medvjedići s rosé vinom

Sastojci:

  • 480 ml roséa
  • 50g želatine u prahu (bez okusa)
  • 200g šećera
  • 1 kap ružičaste prehrambene boje, po želji

DIY gumeni medvedići s rosé vinom

Sastojci

  • 480 ml roséa
  • 50 g želatina u prahu (bez ukusa)
  • 200 g šećera
  • 1 kap ružičaste prehrambene boje (po želji)

Recept

  • Stavite 240 ml roséa u mali lonac na srednju vatru. Pustite da proključa i kuvajte oko pet minuta. Skinite posudu s vatre.
  • U manjoj posudi pomešajte želatin u prahu i preostalo rosé vino. Pustite da odstoji pet minuta. Želatin bi trebalo da da efekat „cvetanja”, zgušnjavajući smesu.
  • Dodajte smesu želatina u lonac s koncentrisanim roséom. Dodajte šećer i vratite lonac na srednje nisku vatru uz neprestano mešanje. Smesa ne sme da proključa.
  • Kuvajte dok se želatin ne otopi, oko pet minuta. Smesa bi trebalo da ima sirupastu konzistenciju, sličnu javorovom sirupu.
  • Skinite posudu s vatre. Po želji dodajte kapljicu ružičaste prehrambene boje.
  • Upotrebite bočicu za stiskanje, mernu čašicu ili kapaljku da rasporedite smesu u kalupe za gumene medvediće. Ako nemate kalup na gumene medvediće, sipajte smesu u kalup za led.
  • Stavite u frižider najmanje na 90 minuta ili dok se medvedići ne stegnu.
  • Medvediće pažljivo izvadite iz kalupa. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do dve nedelje.

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori