📍Tivat
Soul pizza studio – reč je o maloj piceriji u Tivtu gde se pica pravi na starinski način sa sourdough testom. To znaci da nema niti jedan kupovni levitant. Takođe ne sadrzi ulje niti zaslađivače bilo koje vrste. Brašno, so i voda jedini su sastojci testa. Proces pripreme traje ukupno 72h do konzumacije. Takođe, Soul pizza studio pristupa namirnicama temeljnije. Trude se da istaknu bogato crnogorsko nasleđe, od planine do mora. Igraju se ukusima koji dolaze i iz drugih krajeva sveta. Nekonvencionalne kombinacije za sve istrazitelje novih zanimljivih ukusa.
Nezaobilazna margarita, koju jedemo prilikom svakog obilaska. Prilikom posete uživali smo u specijalitetima dana, pa smo isprobali njihovu Puttanescu, picu sa mariniranim inćunima, artičokama, dehidriranim maslinama, kao i aceto balsamico perlicama. Planinska pica sa kiselim kupusom i urnebes salatom, takođe je jedan je od naših favorita.
📍Kamenari
Bocassa plaža i restoran ima za cilj da postane ono mesto kojem će se kada ih jednom posetite, uvek vraćati. U tome i uspevaju. Nas je definitivno kupila činjenica da su jedna od retkih pet friendly plaža. Čisto more, lepo sređena plaža, kao i dve velike terase u hladu koje čine restoran, Bocassa zaista pruža celodnevni užitak.
No, tema je Napolitanska pica. Pored šarenolike gastronomske ponude, koju čini mediteranska kuhinja, sa akcentom na visoko kvalitetnu i sveže ulovljenu ribu i morske plodove, Bocassa nudi i zaseban pizza meni. Njihova pizza napolitana, pravi se po originalnim italijanskim recepturama, neodoljivog je izgleda, i ukusa koji se ne zaboravlja.
Ne možemo da se odlučimo da li nam je veći favorit pizza Pesto bresaola sa mascarpone sirom, pestom, svežom preukusnom bresaolom i kremom od maline ili Mortadella e pistachio. Takođe bismo izdvojili Burrata pizzu, kao i Napoli. Sigurni smo da nećete pogrešiti, za koju god se odlučite.
📍Portonovi
Romeo & Juliet nezaobilazni restoran u srcu Portonovi marine o čemu smo već pisali. U luksuznom ambijentu, predstavlja vrhunski doživljaj uživanja u hrani, eleganciji i romantici. Ovaj prefinjeni raj na obali kombinuje savršenu harmoniju ukusa sa spektakularnim ambijentom, pružajući gostima nezaboravno iskustvo.
Pored savršene selekcije morskih specijaliteta, glavna zvezda menija je Napolitanska pica. Svaka pica je pravo umetničko delo, pažljivo kreirano kako bi se spojili najkvalitetniji sastojci sa originalnim ukusima. Naši favoriti su definitivno Verace, Dall Emilia alla Sicilia 2.0, Inovativa, Polpo i Elena del Montenegro. Ukoliko posetite Romeo & Juliet u jutarnjim časovima, nemojte propustiti naš favorit iz njihove ponude za doručak – Focaccia sa mortadelom i buratom, i domaćim majonezom sa tartufima.
📍Igalo
Bel Paese Ristorante & Pizzeria Italiana na šetalištu u Igalu, sa šarmantnom terasom uz more i prelepim pogledom na ulaz u Bokokotorski zaliv. Prvi utisak kada se uđe u restoran je impozantna pizza peć koja dominira prostorom. Ona nije samo vizualna atrakcija, već prava srž Bel Paese iskustva. Kombinujući tradicionalne tehnike pizza majstori kuhinje u Bel Paese stvaraju ukusne napolitanske pice koje smo sa uživanjem isprobali.
Hrskava kora i sočni topinzi, svaka pica je prava simfonija ukusa. Od klasičnih kombinacija poput margheriti do sofisticiranijih kombinacija sastojaka, Bel Paese vas vodi na putovanje kroz različite regije Italije kroz ukuse. Osim pice, ne propustite probati savršeni tiramisu od pistaća.
Foto: Instagram soul_pizza_studio bocasabeach romeojuliet.portonovi belpaeseristorantepizzeria