All day Journal menu: Donosimo inspiraciju za doručak, ručak i večeru
All day Journal menu: Donosimo inspiraciju za doručak, ručak i večeru

All day Journal menu: Donosimo inspiraciju
za doručak, ručak i večeru

Winter is coming! 

Dani postaju hladniji, pa sve češće, slobodno vreme provodimo u zatvorenom. A, kada smo ceo dan kod kuće, sami ili u društvu porodice i prijatelja, često se javi misao: Šta kuvati danas? Napolju je tmurno i kišovito, što se slaže jedino sa toplom cozy atmosferom. Samo još da odlučimo šta da kuvamo… I onda nam kasna jesen ne može ništa! 

Pre nego što nas potpuno obuzme praznična euforija, pronašli smo način kako da lakše prebrodimo dugačke tmurne večeri. Ipak, first things first – dekoracija stola, jer osim što smo ljubitelji dobre hrane, važan nam je i potpuni estetski ugođaj. Nakon što smo postavili set up koji uključuje pliš kao must-have ove sezone, kristalne svećnjake u zagasitim tonovima i vintage tanjire, vreme je za all day Journal menù. Donosimo dnevni meni kao inspiraciju za doručak, ručak i večeru, a pronašli smo i zimski desert u čaši koji nas je oborio sa nogu!

dnevni meni
dnevni meni

Sladoled za doručak?

Ako je doručak zaista najvažniji obrok u danu, zar ne bi trebalo da bude i najukusniji? Mi kažemo glasno DA. Tempo života nam ne ostavlja mnogo vremena za kuhinju čak iako u tome uživamo. Zato smo se ovog puta fokusirali na brze recepte.  Odabrali smo Frikom rolnice sa vanilom i komadićima maline koje toplo preporučujemo svima koji igraju u voće timu. Kao i (nama za nijansu draže) Frikom kakao rolnice punjene najkremastijim kakao kremom. A dok smo ih pripremali, uvideli smo da im je teško odoleti.

Priprema:

Priprema je veoma jednostavna, sve što vam treba jeste jedno pakovanje Frikom rolnica vanila-malina i jedno pakovanje Frikom kakao rolnica. Upalite rernu da se greje na 200°C. Pleh obložite sa papirom za pečenje i poređajte rolnice da se odlede dok rerna ne bude zagrejana. Rolnice pecite 20 minuta.

Leto možda jeste gotovo, ali mi nismo spremni da se oprostimo od sladoleda! Zato smo doručak dodatno zasladili Frikom zimskim sladoled torticama. Voćne rolnice preporučujemo uz Frikom Laganica torticu, sladoled crème brulée ukusa, bogat karamelizovanim komadićima badema i lešnika, i osvežavajućim prelivom od maline. A, za čokoladni tim, tu je Markova tortica, sladoled od mlečne i bele čokolade, sa hrskavim komadićima biskvita i lešnika.

Lunch time!

Za glavni obrok dana, pripremili smo kinoa salatu – ukusno i zdravo jelo koje se lako priprema. Kinoa je zeljasta biljka, nazivaju je i pseudožitarica, a zapravo jedemo njeno seme. Bogata je proteinima, dijetalnim vlakanima i B vitaminom i mnogim mineralima kao što su gvožđe, bakar i magnezijum. Veoma se brzo sprema i kombinuje se sa raznovrsnim sastojcima poput hrskavog povrća, sočnog paradajza, maslina i feta sira. Salata koju smo pripremili je dobar izbor za one koji žele izbalansiran obrok.

Sastojci:

Priprema:

Upotrebili smo Frikom kinoa mešavinu, koja se sastoji od kinoe, spelte, brokolija, crvene paprika, spanaća, šargarepe i crnog luka. Mešavinu pripremate tako što je na malo zagrejanog ulja kratko propržite. Zatim postepeno dodajete 230ml vode uz lagano mešanje. U salatu smo dodali i svež krastac i čeri paradajz, a od začina smo dodali so, biber, beli luk u prahu i prelili sokom od pola limuna. Ceo proces traje 10-15 minuta.

Naravno, i posle ručka smo se zasladili Frikom sladolednim torticama, a nakon ovog laganog osvežavajućeg jela, više nam je prijala čokoladna Markova tortica.

Last but not least

Naša zimska avantura završava se večerom. Veče je vreme kada se okupljamo i uživamo u hrani s porodicom i prijateljima. Sa bližnjima se okupljamo oko stola da bismo uživali u hrani, razgovoru i zajedničkom trenutku. Zato smo i ovog puta pripremili recept koji se brzo i lako priprema. U pitanju je recept za grilovane tortilje kojim završavamo Journal dnevni meni. Odlučili smo se za Frikom meksičku mešavinu koja se sastoji od crvenog pasulja, kukuruza šećerca, crvene rezane paprike, zelene boranije, šargarepe i crnog luka. Idemo na sledeći korak.

Sastojci:

  • Frikom meksička mešavina
  • Pšenične tortilje
  • Kisela pavlaka
  • Konzerva tunjevine
  • Iceberg salata
  • Kačkavalj
  • So, biber
  • Beli i crni luk u prahu

Priprema:

Meksičku mešavinu pržite u dubokom tiganju na srednjoj vatri, 15-20 minuta. Prebacite povrće u činiju i dodajte oceđenu tunjevinu, dve kašike kisele pavlake i začinite po ukusu. Na tortilju stavite kašiku mešavine, iseckanu zelenu salatu i rendani kačkavalj. Umotajte tortilju i grilujte u tiganju na srednjoj temperaturi, oko dva minuta sa obe strane. Po želji, dodajte i neki ljuti sos. Presecite tortilju na pola i uživajte!

Nismo tražili izgovore da i ovaj obrok završimo desertom! Nakon večere smo uživali u voćnoj aromi Frikomove Laganica tortice.

Foto: Jovana Rakezić jovanarakezicphotography

Učitati još
Zatvori