Hypebeast meets Valentine’s Day: Domaća čokolada koja je postala naša (ljubavna) opsesija
Hypebeast meets Valentine’s Day: Domaća čokolada koja je postala naša (ljubavna) opsesija

Hypebeast meets Valentine’s Day: Domaća čokolada koja je postala naša (ljubavna) opsesija

љубав na hypebeast način

Pripreme za Dan zaljubljenih još uvek traju, a hypebeast sredu tradicionalno započinjemo ultimativnim sneakerhead receptima. Međutim, ovog puta se među namirnicama nalazi i dovolja doza zaljubljenosti koja nas mami da isprobamo nove gastro polastice. Domaća čokolada? Dobro ste čuli, i to uz pomoć tri osnovna sastojka i nekoliko sporednih, onih „po želji“.

Sastojci

  • 1 dl kokosobog ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kašika meda (šećer ili zaslađivač)

po želji:

  • badem
  • lešnik (pečeni ili mleveni)
  • suvo grožđe
  • čili džem
domaća čokolada
@haromi

Priprema

First things first, u posudu sipati jedan decilitar kokosovog ulja, a zatim i dve kašike kakaa. Ukoliko je kokosovo ulje u čvrstom stanju neophodno je zagrejati ga, a nakon toga dodati jednu kašiku meda (može i više u zavisnoti koliko želite da bude slatko). Takođe, umesto meda može da se iskoristi i običan šećer, kao i pojedini zaslađivači.

Kada ste to uradili, u dobijenu smesu se poželji dodaju sastojci poput listića badema, pečeni ili mleveni lešnik, kao i suvo grožđe. Jedan od nekonvencionalnih sastojaka svakako je čili džem koji daje odličan slatko-ljuti ukus domaćoj čokoladi.

Na samom kraju, neophodno je da smesu prelijete u izabrane kalupe i pospete sprinkles u obliku srca, a zatim je ostavite u frižideru oko 2 sata da se stegne. Kada ste to učinili domaća čokolada spremna je za serviranje, a ova poslastica predsta brz i lak način da obradujete voljenu osobu za Dan zaljubljenih.

domaća čokolada
@haromi

Foto: Instagram (@haromi)

Učitati još
Zatvori