љубав na hypebeast način
Pripreme za Dan zaljubljenih još uvek traju, a hypebeast sredu tradicionalno započinjemo ultimativnim sneakerhead receptima. Međutim, ovog puta se među namirnicama nalazi i dovolja doza zaljubljenosti koja nas mami da isprobamo nove gastro polastice. Domaća čokolada? Dobro ste čuli, i to uz pomoć tri osnovna sastojka i nekoliko sporednih, onih „po želji“.
Sastojci
- 1 dl kokosobog ulja
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika meda (šećer ili zaslađivač)
po želji:
- badem
- lešnik (pečeni ili mleveni)
- suvo grožđe
- čili džem
Priprema
First things first, u posudu sipati jedan decilitar kokosovog ulja, a zatim i dve kašike kakaa. Ukoliko je kokosovo ulje u čvrstom stanju neophodno je zagrejati ga, a nakon toga dodati jednu kašiku meda (može i više u zavisnoti koliko želite da bude slatko). Takođe, umesto meda može da se iskoristi i običan šećer, kao i pojedini zaslađivači.
Kada ste to uradili, u dobijenu smesu se poželji dodaju sastojci poput listića badema, pečeni ili mleveni lešnik, kao i suvo grožđe. Jedan od nekonvencionalnih sastojaka svakako je čili džem koji daje odličan slatko-ljuti ukus domaćoj čokoladi.
Na samom kraju, neophodno je da smesu prelijete u izabrane kalupe i pospete sprinkles u obliku srca, a zatim je ostavite u frižideru oko 2 sata da se stegne. Kada ste to učinili domaća čokolada spremna je za serviranje, a ova poslastica predsta brz i lak način da obradujete voljenu osobu za Dan zaljubljenih.
Foto: Instagram (@haromi)