Vreme koje provodimo u društvu onih koje volimo je najkvalitetnije provedeno vreme (uz vina naravno). Zato se svako od nas trudi da za vreme praznika apsolutno sve bude savršeno kako bismo trenutke učinili još posebnijim. Ono od čega uvek počinjemo kada je reč o pripremi za neki poseban događaj jeste hrana i piće. Mi počinjemo od toga da je vaš uskršnji meni već spreman. Kada je reč o odabiru pića, predlažemo tradicionalno vino. Odabrali smo ona koja savršeno mogu da odgovaraju mnogima svojim odnosom cene i kvaliteta. Izdvojili smo naše omiljene sorte, već isprobane i potvrđenog kvaliteta.
Crvena vina
Crvena vina najčešće se kombinuju uz jaka jela sa mesom, ukoliko vaša uskršnja trpeza ove godine sadrži tamno meso, domaću lovnu divljač i poslastice pune čokolade, odaberite flašu crvenog vina.
Bela vina
Pržena riba, plodovi mora, različite paste, belo meso, voćni kolači i torte, sve su to jela i dezerti koji se odlično slažu sa belim vinima. Bela vina su sa godinama postala najpopularniji izbor. Zbog toga vam savetujemo da odaberete više različitih sorti kao i to da imate bar jedno belo vino na vašem stolu za one koji piju isključivo ovu vrstu.
Rose vina
Uz jaja pripremljena na različite načine, poslužena sa suhomesnatim proizvodima i sirom, najbolje je izneti na sto roze vina. Ona su pitka i lagana, a ujedno će dodatno istaći ukuse sa vaše trpeze. Ukoliko u nekom slučaju odlučite da poslužite pastu, roze vino može biti idealno rešenje i za ovu priliku.
Nakon što ste odabrali svoju omiljenu bocu, vreme je da se pozabavite ostatkom dekoracije i odabirom elegantnih čaša za vašu trpezu. Ujedno vam savetujemo da pregledate i naše savete kako najbolje možete sačuvati vaše vino nakon uskršnjih praznika.
Foto: Instagram; Maxi; Enotekapremier; Korpa Market; Online Idea; Prodaja Vino.rs; Aleksic vinarija; Basta promet; Bikicki; Pexels.