Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, znate da najbolji recepti dolaze sa Sicilije. Recept za pecivo sa namazom od pistaća smo vam već napisali, zato današnje jutro posvećujemo arančinama. Možda arančine nisu najbolja opcija za doručak u toku radne nedelje, ali je svakako savršeno za opuštena jutra vikendom i zajedničko pripremanje doručka.
Priprema arančina sastoji iz nekoliko koraka. S obzirom da je to jelo koje zahteva pripremu pirinča, unapred znamo da je potrebno izdvojiti više vremena. U nastavku teksta bavićemo se samo pripremom arančina, a sada slede neophodne namirnice.
Sastojci za arančine
- pirinač
- so
- rendani parmezan (po izboru)
- 125g mocarele
- 2 šolje prezli
- ½ šolje brašna
- 2 velika jaja
- 6 čaša ulja za pečenje
Priprema
Već pripremljen rižozo ravnomerno rasporedite na pek papiru koji se nalazi na plehu, zatim ostavite da se ohladi najmenje 1 sat. Nakon toga od ohlađenog rižosta napravite male loptice. Unztrašnjost ispunite mocarelom, a zatim ih zamrznite na 10 minuta. Stavite ulje u tiganj da se zagreje dok vi umačete loptice prvo u brašno, jaje i na kraju u prezlu. Ispohujte kuglice, a zatim ih izvadite na parče papira kako bi upio nepotrebno ulje. Dodajte so i biber i poslužite uz ljuti sos ili običan kečap.
Arančine dolaze u raznim verzijama, stoga mogu da budu punjenje i mesom i povrćem, u zavisnosti od vaših preferencija.