Niste doručkovali, žurite, kasnite na posao. Ulećete u lokalnu pekaru i sa vrata vičete: Za poneti. Ukoliko ste regularna mušterija, znaju šta da vam pakuju – ukoliko niste, mi vam otkrivamo šta da tražite da vam spakuju. Vodimo vas u 3 beogradske pekare i za vas biramo njihove breakfast to go specijalitete:
- Hleb i kifle
- Pekara Lulu
- L’artisan Pastry
#1 Kroasan sa pistaćima // Hleb i kifle
Ako ste došli na vreme i u pekari Hleb i kifle je dostupan kroasan sa pistaćima, smatrajte sebe srećnikom. Dovoljno klasičan za ljubitelje kroasana, a dovoljno egzotičan za ljubitelje pistaća, ovaj specijalitet definitivno uvrstite u svoju ‘moram da probam‘ listu. Sreća je što Hleb i kifle maltene imaju dostupan asortiman u svakom delu grada, pa čak i na aerodromu. Uz kroasan, naravno, uzimate i kafu za poneti.
#2 Cinnamon rolls // Pekara Lulu
Još jedan lanac pekara, još jedna stvar koju morate da probate kada su breakfast specijaliteti u pitanju: Cinnamon Rolls. Karakteristične za podneblje Amerike i severne Evrope, rolnice sa cimetom postale su česta pojava u lokalnim pekarama. Mi smo za vas probali Cinnamon Rolls u pekari Lulu i odgovorno tvrdimo da su zadovoljile naše visoke kriterijume. Sve i ako ne odete da ih probate namenski, ako naletite na pekaru Lulu definitivno ih naručite, i zahvalite nam se kasnije.
#3 Focaccia Tomato // L’artisan Pastry
Za promenu – slan doručak. Foccacia sa paradajzom idealan je primer doručka ako volite slano, i eventualno postite ili ste vegan. L’artisan Pastry lokal vrvi od ponude slatkih poslastica, ali sa razlogom vam predlažemo slanu opciju kada su njihovi specijaliteti u pitanju. Takodje, u ovom slučaju nemamo opciju više lokala, pa morate prošetati do Bulevara kralja Aleksanda 198. Na ovoj lokaciji možete naći i pregršt slatkih opcija koje možete kupiti za onu preko potrebnu pauzu u toku dana kad vam padne šećer i pomalo izgubite koncentraciju. Also, imajte na umu da lokal ne radi nedeljom.
Foto: Instagram