Step by step: Evo kako da organizujete „dumpling folding party”
Step by step: Evo kako da organizujete „dumpling folding party”

Step by step: Evo kako da organizujete
„dumpling folding party”

Kineska gastronomija jedna je od najpopularnijih, a jela koja je čine su autentična, raznolika i zanimljiva. Njene glavne karakteristike su upotreba različitih začina i soseva, jake arome i raznolikost tekstura. Stoga će među kineskim jelima svako pronaći nešto što će mu se svideti, a sve što je potrebno jeste da ova jela – iako možda na prvi pogled deluju nesvakidašnje – isprobate bar jednom. Ipak, kada su u pitanju najpopularnija kineska jela, neretko se na prvo mesto stavljaju dumplings, odnosno kineske knedle.

Kineske knedle nisu samo zanimljivog ukusa, već i izgleda. Štaviše, proces pripreme ovog jela podrazumeva eksperimentisanje sa različitim oblicima, te je njihova priprema veoma zabavna. Stoga se na društvenim mrežama izdvojio koncept koji je dobio naziv dumpling folding party koji možete da organizujete sa omiljenim društvom. Sve što je potrebno jeste da nabavite nekoliko ključnih sastojaka, te da izdvojite popodnevne ili večernje časove za druženje i pripremu kineskih knedla.

How to: Dumplings [ kineske knedle ]

U osnovi, dumplings su knedle manjih dimenzija, odnosno testo koje je punjeno različitim sastojcima – a potom oblikovano i prženo. U najvećem broju slučajeva, knedle se pune mesom, povrćem i drugim namirnicama. Kada je u pitanju povrće, najčešći izbori su luk, praziluk, šargarepa, kupus, paprika, blitva, kelj ili spanać. Kineske knedele neretko se pune i rikota sirom, ali i mešavinama koje sami možete da kreirate. Dakle, one mogu da se prilagode svakom režimu ishrane, te postoje opcije koje uključuju meso, ali i samo povrće.

Takođe, testo za kineske knedle može da bude kupovno, ali njega možete da napravite i sami. Sve što je potrebno jeste da sjedinite 500g brašna, 300ml mlake vode i prstohvat soli, te da testo mesite sve dok ne postane glatko. Pre punjenja, neophodno je da testo bude pokriveno najmanje sat vremena. Takođe, nakon što je testo napunjeno, potrebno je da ga propržite sve dok knedle ne poprime zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.

Ipak, najzanimljiviji deo prilikom pripreme ovog jela je formiranje oblika koji je karakterističan za dumplings. Njega možete napraviti tako što ćete testo saviti na pola, a potom njegove ivice pažljivo i blago pritisnuti.

Naposletku, dumpling folding party rezultiraće ukusnim obrokom – ali i nezaboravnim druženjem. Kineske knedle mogu da se serviraju uz nudle, salatu od krastavaca, tofu ili rižoto. Međutim, ukoliko se opredelite da ih napunite sa velikim brojem sastojaka, one mogu da se jedu i same po sebi. Ipak, naš predlog je da u sklopu ovog druženja isprobate i recept za pirinčane rolnice sa lososom i soja sosom.

Foto: Instagram (@feisty_feast, @alexachung) / TikTok (@amijeroos)

Učitati još
Zatvori