Ultimativna kul devojka i novo lice modne industrije Gabbriette svoj Instagram profil zasniva na primamljivim receptima, a mi vam danas donosimo Empanadas by Gabbriette – recept za vegetarijansko špansko pecivo.
Sastojci
Za testo:
- 2 šolje mešavine brašna (1 bademovo, 1/2 brašna od tapioke, 1/4 brašna od leblebije, 1/4 kašike kokosovog brašna)
- 2 kašičice ksantan gume
- 1 veliki prstohvat soli
- 8 kašika hladnog putera
- 1 jaje
- 1 kašika hladne vode
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Za punjenje:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 srednja batata
- 1 beli luk, isečen na kockice
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1/2 konzerve organskih leblebija, ispranih i osušenih
- 1,5 kašike kima
- 1 supena kašika dimljene paprike
- 1/2 kašike origana
- 2 kašičice kokosovog šećera
- 1 šolja bujona od povrća sa niskim sadržajem natrijuma
Priprema
Sastojke za testo sjedinite u procesoru za hranu i mešajte dok se testo ne formira. Zatim, podelite u dve loptice i razvijte testo prečnika oko 25cm. Stavite u frižider.
Dva oljuštena batata iseckajte na kockice, posolite i uz malo ulja zapecite dok ne porumene. Kada je gotovo, izgnječite viljuškom. Zatim, zagrejte maslinovo ulje na tiganju na srednje jakoj vatri i ispržite leblebije. Sklonite sa šporeta. Iseckajte luk i papriku i dinstajte dok ne omekšaju i zamirišu, oko minut. Dodajte začine, a zatim dinstajte još tri minuta. Ubacite batat, leblebije, so i biber po želji i kuvajte deset minuta na srednjoj temperaturi. Leblebije izgnječite do željene teksture, a dobijenu smesu ostavite u frižideru do sat vremena.
Kada se fil ohladi, vreme je za pripremu prve serije Empanadas by Gabbriette.
Zagrejte rernu. Pripremite dva jaja i dve kašike bademovog mleka. Testo oblikujte kao na snimku ispod, napunite ga i nežno preklopite. Stavite u frižider na dodatnih deset minuta, zatim premažite jajetom i pecite u rerni 20 min.
Poslužite uz chimichurri sos.
Foto: Instagram (@gabbriette)