Snack time: Fake pomfrit od tikvica
Snack time: Fake pomfrit od tikvica

Snack time: Fake pomfrit od tikvica

Da li volite pomfrit? A tikvice? Ako je odgovor na oba pitanja pozitivan (pretpostavljamo da jeste), onda je ovo savršen recept za vas. Ako vam ovih dana nedostaje inspiracije i vremena za kuvanje, a ipak želite da se hranite zdravije, Journal vam predlaže veoma ukusan i zdrav snack od tikvica. Priredili smo – fake pomfrit od tikvica.

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 2 jajeta
  • 50g kukuruznog brašna
  • 250g panko prezli 
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašićica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • svež peršun

Za sos:

  • 120g grčkog jogurta
  • 2 kašike majoneza

Priprema

Tikvice isecite na štapiće u obliku pomfrita. Ostavite tikvice sa strane i za to vreme pripremite tri plitke činije. U jednu pomešajte prezle sa začinima. U drugu umutite dva jajeta, a u treću stavite kukuruzno brašno. Jedan po jedan isečen štapić od tikvica uvaljajte najpre u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Neka svaki štapić bude ravnomerno obložen sastojcima.

Pleh obložite papirom za pečenje, rasporedite tikvice jednu do druge i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pecite 30 minuta na terperaturi od 200°C. Nakon 15 minuta, okrenite svaki štapić kako bi se ravnomerno ispekao. Lažan pomfrit od tikvica je spreman, a pri serviranju, dodajte parmezan i naseckajte malo svežeg peršuna. Sa strane poslužite pomešan majonez sa grčkim jogurtom i iseckanim svežim peršunom. 

Učitati još
Zatvori