U originalnom receptu za Fettuccine Alfredo koriste se tri sastojka, a pasta je spremna za manje od pet minuta
U originalnom receptu za Fettuccine Alfredo koriste se tri sastojka, a pasta je spremna za manje od pet minuta

U originalnom receptu za Fettuccine Alfredo koriste se tri sastojka, a pasta je spremna za manje od pet minuta

Ukoliko spadate u kategoriju ljudi kojima je pasta uvek odlična ideja, Journal knjiga recepata puna je onih koje bi trebalo da isprobate. Zapečena testenina sa feta sirom i čeri paradajzom, testenina sa patlidžanom u paradajz sosu i testenina sa šampanjcem i parmezanom samo su neki od mnogih recepata koji su se našli među našim favoritima kada su u pitanju različite varijacije tradicionalnog italijanskog jela. Međutim, ako preferirate pastu u čijoj pripremi se koristi mali broj sastojaka – Fettuccine Alfredo je jedna od takvih. Iako se u nju danas neretko dodaje i piletina, originalni recept za Fettuccine Alfredo sadrži samo tri stavke. To su testenina, puter i maslac.

Fettuccine Alfredo: Originalni recept u kom se koriste tri sastojka

Sudeći po različitim izvorima, kombinacija maslaca i sira datira još iz 15. veka. Upravo u tom razdoblju kulinarski ekspert Martino da Como spominje recept za Maccaroni romaneschi u kom se koriste skoro pa isti sastojci kao za Fettuccine Alfredo. To su maslac, dobar sir i začini. Međutim, pasta Fettuccine Alfredo je kao takva definisana tek u 20. veku. Danas se ona jede u gotovo svim delovima sveta, a zbog specifičnog i jednostavnog ukusa mnogim ljudima postala je omiljena opcija za ručak ili večeru.

Ipak, kao što smo već rekli, ona se danas priprema uz upotrebu dodatnih namirnica. Pored piletine, to mogu da budu pavlaka za kuvanje, brokoli, luk, šampinjoni, losos ili škampi. Stoga je ovaj put pripremamo na drugačiji način, odnosno po originalnom i tradicionalnom receptu. Proces kuvanja rezultiraće najkremastijom Fettuccine Alfredo pastom koju ste probali, a to tvrdi i @aripastaclub na čijem Instagram profilu smo pronašli današnji recept. Štaviše, on tvrdi da vam je za to potrebno manje od pet minuta

Sastojci


  • maslac
  • parmezan
  • fettuccine testenina

Priprema


Nakon što ste skuvali fettuccine testeninu, prebacite je u činiju na čije dno ste stavili šest kockica putera. Na testeninu potom pospite oko tri supene kašike parmezana i sve sastojke dobro promešajte. Na kraju, dodajte malu količinu vode u kojoj ste prethodno skuvali testeninu. Zahvaljujući vodi, testenina će postati još kremastija. Naposletku, Fettuccine Alfredo servirajte u tanjirima.

Foto: Instagram (@aripastaclub, @misinewyork)

Učitati još
Zatvori