Fin i kremast potaž od bundeve i karija
Fin i kremast potaž od bundeve i karija

Fin i kremast potaž od bundeve i karija

Bundeva je idealan način da zatvorimo novembarsku sezonu, ali i iskoristimo sve njene blagodeti. Slatka, zdrava i jednostavna za pripremu. Potaž od buneve sa karijem definitivno spada u jedan od recepata koji su nas ove sezone osvojili. Kari je sam po sebi začin sa mnogo različitih benefita, a takođe omiljen tokom hladijih dana. Recept je veganski. Jelo možete posmatrati kao predjelo, prilog ili glavno jelo. U zavsinosti od situacije i potreba. Takođe, možete gustinu kontorilisati po ličnim željama i ukusima. Isto je i sa začinima. Recept se priprema veoma brzo i jednostavno, a neophodne sastojke za ovaj potaž verovatno već imate kod kuće.

pexles
pexels

Sastojci (za 4 osobe):

1 luk

1 veliki praziluk

2 šargarepe

600 g oljuštene bundeve

1 ravna kašika karija

Malčice soli

Malo maslinovog ulja

800 ml vode

Priprema:

Stavite ulje u šerpu da se zagreje na blagoj vatri, dodajte iseckan luk i praziluk. Začinite, a zatim dodajte iseckanu šargarepu. Kada se luk i šargarepa zarumene dodajte iseckanu bundevu i kari. Dodajte vode i ostavite sve da se kuva 20 minuta. Višak vode izbacite, a štapnim mikserom napravite homogenu smesu od skuvanog povrća. Mikserom sjedinjujte sastojke dok ne dobijete pire. Nakon toga, obrok ukrasite semenkama, uljem ili bunedvom.

Učitati još
Zatvori