his & hers point of view
Jesenja sezona jedna je od onih koja izaziva našu gastro matricu i u fokus stavlja jela koja neguju cozy vibe. Nakon leta, tokom kog smo preferirali osvežavajuće ukuse, jesen je zadužena za arome kestena i pretežno topla jela. Tokom jeseni biramo da uz šarenoliko lišće, pretežno narandžastih i zagasitih tonova, uživamo u odajama svog doma, dobrom društvu i još boljoj hrani. Međutim, jedno od glavnih pitanja koje se poteže je upravo koje obroke pripremamo tokom jeseni? Da li preferiramo kuvano povrće, ribu, sladolede, torte, ili sve navedeno?
Kako bismo rešili ovu nedoumicu, odlučili smo da raščlanimo jesenju gastro matricu. Zavirili smo u [ kulinarske ] odaje jednog beogradskog para, kako bismo otkrili šta to spremaju kod kuće pre zajedničkog date-a. Ona je urbana i stylish, on je odvažan i odlučan, oboje poseduju guste rasporede, iako moraju odvojiti vreme jedno za drugo, znaju da njihov ubrzani tempo mogu da isprate samo određene namirnice. Njihova opcija nikada nije on the go, već se vode parolom da je sve slađe kod kuće, evo i zašto.
she’s always extra
U prostranim holovima odjekuju visoke potpetice dok ona žuri. Posle napornog radnog dana stigla je u svoj stan, iako bi mnogi mislili da je njena prva destinacija garderober, zapravo je kuhinja. Završila je svoju corpcore satnicu, a sada kreće njena omiljena – gastro računica. U njenom stylish svetu, svaki obrok je spreman u roku od 20 minuta i spada u kategoriju onih nezaboravnih. Ona je urbana, pa tako i sve namernice koje bira možemo uvrstiti u ovu kategoriju.
Vol.1 / fries
Uzimajući užurbanost u obzir, jasno je da je njen prvi izbor pomfrit. Ovaj proizvod štriklira sve njene potrebe – brzo se priprema, ukusan je i što je najbitnije – važi za jedan od ultimativnih cool girl obroka koji ne poznaje sezonska ograničanja. U ovom slučaju njen izbor je Frikom Extra tanki pomfrit, koji predstavlja novi oblik delimično prženih, hrskavih i tanko sečenih štapića krompira. Pored njegovog ukusa, razlog zbog kog ga toliko favorizuje je jednostavna priprema koju možete izvesti u pećnici, fritezi ili tiganju.
Zagrejala je pećnicu na 200 stepeni, skinula sako i krenula u [ gastro ] akciju. Nakon što je posložila pomfrit na pek-papir, počinje da ga peče u vremenskom intervalu od 16-18 minuta. Zna da je ovaj obrok spreman kada pomfrit dobije zlatnožutu boju.
Međutim, njenoj gastro matrici nije kraj, s obzirom na to da Frikom Extra tanki pomfrit predstavlja side dish, dok će vas glavno jelo sigurno iznenaditi.
Vol.2 / fish
Iako pomfrit i te kako može biti glavno jelo, za našu IT devojku on predstavlja savršen dodatak njenom favoritu – Frikom Premium ribljim štapićima. Ono što povezuje njen main course i side dish upravo je brz način pripreme, te pomenuti specijalitet možete takođe pripremiti na tri načina, u pećnici (što će ovog puta biti naš izbor), tiganju ili fritezi, a biće gotov u vremenskom intervalu od 13-15 minuta. Pre pečenja samih štapića, bitno je zagrejati rernu na 220 stepeni u vremenskom intervalu od 15-17 minuta, a zatim iste peći na pomenutoj temperaturi od 13-15 minuta. Good news, Frikom Premium riblji štapići su posni.
Njen omiljeni obrok je gotov u najkraćem vremenskom roku, te je sada spremna za date, na kom je očekuje izvrsna, i pomalo neočekivana, poslastica.
his cozy choices
On opušteno ulazi u svoj estetičan dom, čiji enterijer u fokus stavlja bajkovitu notu jeseni. Nakon napornog dana odlazi do frižidera iz kog vadi svoju omiljenu poslasticu. Sigurno se pitate, kako jesen i hladna poslastica idu zajedno? Odgovor je ni manje ni više nego novi Frikom Kesten sladoled. Iako pomenutu poslasticu neretko vezujemo za letnji period, razumljivo je da nam je i tokom jeseni potrebno osveženje. Jedna od aroma koja nas najpre asocira na jesen je upravo kesten, a Frikom se postarao da baš ovaj sladoled odnese titulu naše omiljene poslastice tokom cozy sezone.
Njegov izbor predstavlja Frikom Kesten desert Premium, koji svojim ukusom evocira kesten pire. Šarenoliko lišće koje pada, bogata aroma kestena i osveženje za koje nismo znali da nam je potrebno, predstavljaju imperativ cozy jeseni ali i Frikom Kesten desert Premium sladoleda u čašici. Ovaj proizvod je Frikom novitet koji će obeležiti svaku predstojeću jesenju sezonu.
better together
U sklopu ušuškanog ambijenta koje oslikavaju jesenje palete boja, oni su se sastali. Sve je mirisalo na imperativ jeseni, kesten, a kao svog zajedničkog saputnika u ovom romantičnom danu izabrali su Frikom Kesten štapić Multipack. Sladoleda od kestena nikada dosta, te je jasno da se ovog puta u fokusu našao family pack sladoled od kestena na štapiću. Ovaj Frikom sladoled u fokus stavlja kesten, ali je nešto drugačiji od onog u čašici. Pored bogatog ukusa kestena u fokusu se nalazi i aroma višnje, a završnicu predstavlja kakao preliv. Frikom Kesten štapić Multipack čini savršenu poslasticu za jesenje dane kojoj ne možemo odoleti.
Jesenja gastro matrica je kao svoje saputnike selektovala Frikom Extra tanki pomfrit, Premium riblje štapiće, Kesten desert Premium i Kesten štapić Multipack, te je i više nego jasno da ćemo arome ove jeseni zauvek pamtiti.
Foto: Journal produkcija
Lokacija: Studio Žbun
Manekenka: Tijana Vimić
Maneken: Nikola Bijanić
Kreativna direkcija i koordinacija snimanja: Iva Vuković