Gabbriette donosi recept za kolač sa limetom i džemom od smokvi kom nećete odoleti
Gabbriette donosi recept za kolač sa limetom i džemom od smokvi kom nećete odoleti

Gabbriette donosi recept za kolač sa limetom i džemom od smokvi kom nećete odoleti

Recept za kolač sa limetom i džemom od smokvi


Poznata manekenka i gastro blogerka Gabbriette nedavno nas je obradovala kolaboracijom sa kozmetičkim brendom MAC, a sada i sa novim receptom. Pre nego što je postala jedna od najpopularnijih manekenki današnjice, čiji stil ali i izgled mnogi pokušavaju da interpretiraju, Gabbriette je bila znana kao gastro blogerka. Ona je neretko delila raznovrsne recepte koji su brojali stotine hiljada pregleda na društvenim mrežama kao što su Instagram i TikTok. Govorili smo o njenom receptu za vegetarijansko špansko pecivo a sada favorizujemo specifičan desert stvoren za zimski period. Stoga, donosimo recept za kolač sa limetom i džemom od smokvi kom definitivno nećete odoleti.

Sastojci


  • 1/3 merice belog Misa
  • 1/3 merice višemasnog mleka
  • 1/3 merice ulja od avokada
  • supena kašika soka od limete
  • puter
  • supena kašika javorovog sirupa
  • tri jajeta i jedno žumance
  • šolja šećera
  • kora limete
  • šolja bademovog brašna
  • tri supene kašike kokosovog brašna
  • dve supene kašike brašna od kasave
  • 1 1/4 merice praška za pecivo
  • 1/4 merice sode-bikarbone

Džem od smokve

  • dve šolje iseckanih smokvi
  • 3/4 merice šećera
  • 1/4 merice vode
  • sok limete

Priprema


Za početak, potrebno je sjediniti Miso, pomenutu količinu mleka, ulja, soka od limete i javorovog sirupa u odvojenu posudu. Bitno je temeljno sjediniti sve sastojke, u koje ćete kasnije dodati ohlađeni puter i jaja. U drugoj posudi je potrebno sjediniti šećer sa korom limete i potom ga dodati u primarnu, gorepomenutu, smesu.

Sve suve sastojke, poput praška za pecivo, sode-bikarbone i svih vrsta brašna, potrebno je sjediniti i dodati u primarnu smesu. Finalnu smesu smestite u pleh koji ćete peći sat i deset minuta na 160 stepeni.

Kolač sa limetom je pripremljen te sada dodajemo džem od smokvi koji ga čini posebnim. Dve šolje iseckanih smokvi potrebno je sjediniti sa 3/4 merice šećera, 1/4 merice vode i sokom od limete. Smesu je potrebno kuvati dok ne dobije lepljivu teksturu.

Kolač sa limetom i džemom od smokvi idealan je za zimsku sezonu, te je sasvim jasno da predstavlja jednog od naših ultimativnih favorita.

Foto: Instagram / @greatwhite, @gabbriette /

Učitati još
Zatvori