Jelena Perović osnivačica jedne od najdivnijih dorćolskih radionica domaćih poslastica pod imenom Modla 180°C u godini koju ispraćamo prvi put je napravila tortu za sebe, ali i njega. Osim toga, prvi put se odvažila i pustila svoje poslastice u slobodnu prodaju na čak dve beogradske lokacije – Forum i Makadam bistro. Za kratko vreme, mimo njenih očekivanja, poslastice su postale best-selleri za koje ovog decembra postoji i lista čekanja / mi smo se na vreme upisali što predlažemo i vama /. I dok polako pravi planove za narednu, nakon čarobnog uskršnjeg editorijala i gozbe na Dunavu uz čuvene Modla 180°C poslastice, još jednim gastro editorijalom za Journal, ovog puta u salonskom stanu na Dorćolu, pravimo rekapitulaciju 2023. uz nove ukuse i poslastice koje će zasigurno obeležiti 2024.
Journal 01 Beogradska manufaktura Modla 180°C na Dorćolu ove zime miriše na…
Journal 02 Svaka Modla 180°C poslastica napravljena je nekome. Ova Markiza je prva poslastica za tvoju dušu. Otkud to?
Journal 03 Nema sumnje da si nas sa ovom poslasticom vratila u ne tako davnu prošlost, ali kada kažemo Markiza, na šta tebe prvo asocira?
Journal 04 U godini koju ispraćamo Modla 180°C poslastice su se prvi put našle i u slobodnoj prodaji u Forumu i Makadamu. Kakvi su ti utisci?
Journal 05 Šta te je ova godina sve naučila?
Journal 06 Koje Modline poslastice su obeležile 2023. godinu?
Journal 07 Šta bi volela od sledeće godine?
Journal 08 Ako bi trebalo da poručimo samo jednu tortu uoči praznika, koja bi to bila?
Journal 09 I ovoga puta sarađuješ sa istim timom – Tijana, Monika i ti. Koliko i šta tačno znači imati tim od poverenja?
Foto: Monika Pavlović
Kreativna direkcija: Tijana Anđelović
Keramička dekoracija: Olivera Klikovac Studio