Grafičar na Senjaku ugostio svetski poznatog kuvara i predstavio novi meni
Grafičar na Senjaku ugostio svetski poznatog kuvara i predstavio novi meni

Grafičar na Senjaku ugostio svetski poznatog
kuvara i predstavio novi meni

Srpska prestonica domaćin je jedinstvenog gastronomskog spektakla. Svetski poznati šef kuhinje, Erhan Ozkaya, gost je prestižnog restorana Grafičar na Senjaku, gde je ljubiteljima vrhunske kuhinje predstavio svoj jedinstveni meni inspirisan bogatim kulinarskim iskustvom.

Ovaj jedinstveni kulinarski spektakl okupio je ljubitelje vrhunske hrane koji su imali priliku da uživaju u specijalitetima inspirisanim bogatim iskustvom ovog izuzetnog šefa kuhinje. Erhan Ozkaya je ime koje se povezuje sa prestižnim restoranima širom sveta – od Majamija do Istanbula – i u njegovim jelima se oseća jedinstvena sinergija različitih kuhinja, s posebnim naglaskom na njegov turski kulturni nasleđe.

Ko je Erhan Ozkaya?

Erhan Ozkaya, čija karijera obuhvata rad u prestižnim restoranima od Majamija do Istanbula, važi za majstora u spajanju različitih kuhinja sa dubokim poštovanjem prema svojim turskim korenima. Njegova strast za kuvanjem razvijala se pod mentorstvom nekih od najcenjenijih svetskih šefova. Uključujući saradnje sa italijanskim majstorima Fabrizijem i Nikolom Karom, ali i molekularnim genijima poput Rubena Garsije iz čuvenog El Bullija.

Posebno je poznat po veštinama u severnoitalijanskoj, španskoj i južnoameričkoj kuhinji, kao i po inovativnim pristupima mediteranskoj tradiciji. Gosti restorana Grafičar će imati priliku da probaju specijalitete koji oslikavaju najvažnije trenutke njegove karijere. Uključujući uticaje iz njegovog rada u Mandolin Aegean Bistro, popularnom Joia Beach Club-u. Ali i Wynwood Diner-u, proglašenom za najbolji restoran u Majamiju 2015. godine.

Grafičar na Senjaku

„Svako jelo ima svoju priču, a meni je posebno važno da kroz hranu ispričam priče koje povezuju različite kulture i ljude“

Ozkaya

Večera u Grafičaru bila je više od običnog kulinarskog iskustva. Svako jelo koje je Ozkaya pripremio nosilo je svoju priču, inspirisanu njegovim radom u najpoznatijim restoranima. Ali i željom da spoji svetove kroz hranu. Za njega, jelo nije samo način ishrane, već način povezivanja ljudi i kultura. A ovaj ekskluzivni događaj u Beogradu bio je savršena prilika za sve ljubitelje visoke gastronomije da dožive nezaboravne trenutke sa jednim od najcenjenijih kulinarskih umetnika današnjice.

Foto: Nikola Rudić

Učitati još
Zatvori