Obrćemo dobropoznatu when life gives you lemons mantru, i mi nudimo: ako vam život ne da Hermès Birkin torbu, možete da napravite Hermès Birkin Cheesecake. U svakom slučaju, donosimo malo drugačiji recept za obožavani cheesecake, odnosno, jedni recept za cheesecake koji će vam biti potreban.
Sastojci
Za koru:
- 270 grama mlevenog keksa
- 100ml mlakog mleka
- 120g rastopljenog maslaca
- 3 kašike šećera u prahu
Za kremasti fil:
- 1 kesica želatina
- 400ml slatke pavlake
- 500 ml voćnog jogurta
- šećer u prahu
- voda
Za voćni preliv:
- 500g smrznutih jagoda
- 2 kesice želatina
- voda
- šećer u prahu
Priprema
Najpre, počnite sa spremanjem donje kore i sve gorenavedene sastojke dobro sjedinite u činiji, a zatim sipajte u modlu za cheesecake. Nakon toga, pripremamo kremasti fil. Rastopite želatin namenjen za fil sa 4 kašike hladne vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Dok čekate da istekne vreme, umitite slatku pavlaku sa voćnim jogurtom i još dve kašike šećera u prahu. Sjedinite sa rastopljenim i prohlađenim želatinom, a zatim prelijte preko kore od keksa u modli. Smesu lepo izravnajte i ostavite u frižideru da se ohladi. Za to vreme, spremamo poslednji sloj torte – voćni preliv. Dodajte u šerpu smrznute jagode sa 4 kašike šećera u prahu i 200ml vode i prokuvajte. Zatim, rastopite 2 kesice želatina po uputstvu sa kesice, dodajte u šerpu i dobro sjedinite, a nakon što se sve prohladi prelijte u modlu. Kada se sve ohladi i stegne, vaš cheesecake je spreman za serviranje!
Foto: Instagram (@dimda_), Pexels