Ukoliko vam uz vaš Hermès Birkin cheesecake nedostaje još samo Hermès Constance torbica, donosimo još jedan fashion inspired recept kako bismo pravilno otpočeli još jednu hypebeast sredu. Danas na meniju: Hermès kroketi od krompira.
Sastojci:
- 2 šolje pire krompira
- 1 šolja sitno iseckane šunke (opciono)
- 1 šolja narendanog kačkavalja
- 2 kašike tanko isečenog vlašca
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 šolje višenamenskog brašna
- 1/2 šolje biljnog ulja
Priprema:
Najpre, u veliku činiju dodajte pire krompir, šunku, kačkavalj, pola šolje brašna, vlašac kao i beli luk u prahu. Mešajte sve varjačom dok se smesa potpuno ne sjedini, a zatim pobrašnite ruke i podelite smesu na otprilike 16 jednakih delova, debljine otprilike jednog centimetra. Ukoliko je potrebno, sami procenite odgovarajuću količinu brašna kako bi kroketi dobro držali oblik. Takođe, količinu ulja u dubok
Kada su kroketi oblikovani, vreme je da zagrejete ulje u (dubokom) tiganju i počnete sa prženjem. Količinu ulja u tiganju procenite tako da kroketi ne plivaju u potpunosti u ulju, ali i dalje stavite dovoljno da postanu hrskavi sa svih strana. Pržite krokete otprilike 4-5 minuta po strani dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon toga krokete odložite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Ostavite da se ohlade nekoliko minuta, a potom su kroketi spremni za serviranje. Ukoliko, naravno, niste želeli da ukrasite vaše (fashion) krokete prepoznatljivim Hermès logom, onda svakako snažno predlažemo da to i uradite.
Foto: Instagram