U potrazi ste za savršeno izbalansiranim obrokom? Imamo recept za pastu sa smokvama i tikvicama
Nedavno smo se upoznali sa različitim vrstama italijanske paste, te njihovim prednostima i specifičnim načinima na koje se pripremaju. Stoga je vreme da novo znanje iskoristimo i u praksi. U tu svrhu, na današnjem Journal meniju nalazi se hladna pasta sa smokvama koja je idealna za tople dane tokom kojih se opredeljujemo za quick & easy obroke koji nisu zahtevni i ne oduzimaju previše vremena za pripremu. Takođe, za pripremu ovog jela možete da koristite bilo koju vrstu paste – od penne testenine, preko fusilli pa sve do paste pici. Dakle – izbor je isključivo vaš.
How to: Hladna pasta sa smokvama, tikvicama i mocarelom
Pored smokvi, glavni sastojci koji se koriste za pripremu ovog jela su mocarela sir i tikvice, kao i bademi i različiti začini. Međutim, smokve su definitivno njegova glavna zvezda. Stoga, nakon što smo ih iskoristili za pripremu jednostavnog tarta i brusketa sa džemom i pršutom, ovaj put pažnju smo usmerili na mnogima omiljenu pastu. Recept smo pronašli na Instagram profilu @tirmagno i njen izgled osvojio nas je već na prvi pogled. Savršeno izbalansirani sastojci ovo jelo čine unikatnim i distinktivnim – a u to se možete uveriti i sami već danas. U nastavku donosimo spisak sastojaka i proces pripreme.
Sastojci
- 500g testenine
- 10-20 smokvi
- tri tikvice
- tri mocarele
- 80g badema
- ulje
- so
- bosiljak
- timijan
Priprema
Za početak, isecite smokve na četiri dela. Započnite sa manjom količinom ovog voća te postepeno, po želji, isecite još. Potom isecite i mocarela sir, te tikvice i badem. Sve sastojke – uključujući i začine kao što su bosiljak i timijan – sjedinite u većoj činiji, a ne zaboravite da dodate i malu količinu ulja i soli. Nakon što ste skuvali i procedili testeninu, izručite je u činiju sa ostalim sastojcima, a potom sve još jednom dobro promešajte. Naposletku, dodajte još malo začina, te ulje i seckane bademe.
Foto: Instagram (@tirmagno)