Homemade lizalice? We’re listening
Homemade lizalice? We’re listening

Homemade lizalice? We’re listening

Još jedna sreda, još jedan Nike Swoosh inspired recept – ovoga puta pripremamo homemade lizalice. Da, dobro ste čuli. Čak i lizalice možemo da pripremamo u svojim kuhinjama, a recept koji smo pronašli nije teško pripremiti. Potrebno je samo malo pažnje i strpljenja.

Buckle up, sledi spisak namirnica i način pripreme omiljenog dečijeg slatkiša.

homemade lizalice
@haromi

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 80 g glukoznog bombonsnog sirupa
  • 60 ml vode
  • boja za kolače
  • šarene mrvice
  • štapići

Priprema

Pripremiti papir za pečenje i fiksirajte ga na ivicama, a zatim rasporedite štapiće. Vodite računa da ostavite prostora za svaku lizalicu. Nakon toga, u šerpu sipajte vodu, šećer i glukozni sirup i dobro izmešajte. Kuvajte na srednoj temperaturi. Obavezno nakvasite obod šerpe kako se šećer ne bi kristalisao. Zatim, kada sve to provri kuvajte dok temperatura ne dostigne 149 stepeni. Koristite kuhinjski termometar. Potom sklonite šerpu sa šporeta i ostavite nekoliko minuta dok dobijena smesa ne prestane da peni i stvara mehuriće. Nakon toga, postepeno dodajte boju i mešajte sve vreme. Pažljivo kašikom vadite smesu odnosno istopljeni šećer i stavite preko jednog kraja štapića. Pospite mrvice.

Ponoviti postupak sa preostalom smesom i ostaviti da se homemade lizalice ohlade i stvrdnu u potpunosti između 15 i 20 minuta.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori