Paznična sezona nam kuca na vrata dok priprema trpeze za istu uglavnom uhvati poslednji voz. Kako smo diskutovali o dekoraciji uskršnje trpeze, setili smo se da se ova sezona na neki način nalazi pod potpisom posnih recepata.
Nemonivno je da je u toku posta najvažnije šta i kako mislimo i koliko vodimo računa o svojim postupcima, a nešto manje važno šta nam se nalazi u tanjiru. Međutim, kako vreme protiče, ideje za inovativne recepte ponestaju, dok naša paleta ukusa priželjkuje neki novi specijalitet.
S tim u vezi, predstavljamo vam Honey Garlic Salmon, naš novi (i jedan od omiljenih) načina pripreme lososa.
@healthylittlepeach Air Fryer Honey Garlic Salmon! This meal comes together in under 20 minutes and hits the spot. #quickrecipes #airfryerrecipes #salmon #healthyrecipes #easyrecipe
♬ Aesthetic - Tollan Kim
Sastojci
- 2 filea lososa
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 2 supene kašike soja sosa
- 2 supene kašike meda
- polovina ceđenog limuna
- četiri glavice belog luka
- 1/2 supene kašike aleve paprike
- integralni pirinač
- so
- biber
- povrće po želji
Priprema
Ovaj recept uzeće svega dvadeset minuta vašeg vremena, te ga slobodno možemo svrstati u kategoriju laganih (zdravih) i brzih jela. Pre svega, moramo pripremiti ribu. Dva lososova filea (ili neku drugu izabranu količinu zavisno od porcije) potapkati ubrusom i premazati mešavinom maslinovog ulja, soli, bibera i aleve paprike.
Sada, kada smo ostavili ribu po strani kako bi se marinirala, vreme je da napravimo umak u kom se zapravo krije čar ovog recepta. U malu posudu potrebno je pomešati soja sos, maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk i pola isceđenog limuna. Ova kombinacija na trenutak može zvučati nespojivo, ali baš u ovoj komponenti se krije X faktor pomenutog jela.
Potrebno je ribu premazati već napravljenim umakom i staviti da se prži u tiganju ili u Air Frayeru. Integralni pirinač uvek je odličan prilog uz losos kao i špargle ili neka vrsta brokoli mešavine koju možete veoma jednostavno pripremiti, na pari.
Ovog puta losos smo napravili na malo autentičniji način. Ljubitelji pikantne hrane u ovaj recept slobodno mogu dodati chili dodatak pri pravljenju umaka s kojim će premazati ribu. S tim u vezi, poslednja poruka koju ćemo vam poslati je uživajte i prijatno!
@nutrientmatters #ad Hot Honey Salmon 🍯 🌶✨ @NatureNatesHoney
♬ Swear By It - Chris Alan Lee
Foto: Instagram/@kitchensanctuary Tik Tok/ @healthylittlepeach, @nutrientmatters