Nadamo se da ste spremni za naše novo prženo otkriće. Reč je o prženim špagetama koje će verujemo postati vaša nova opsesija. Ovaj obrok je veoma lak za pripremu ali i zabavan. Sigurni smo da do sada niste imali prilike da probate bilo šta lično, a mi vam ujedno obećavamo da će vas i vaše najmilije ovaj recept oduševiti. Inostrana food blogerka Kiley O’Donnell zaslužena je za ovaj izum, a ukoliko ste vi ljubitelj prženih opcija ovo je onda definitivno vaše novo omiljeno jelo. Uz špagete tu je i recept za dobaći sos od senfa i meda. Ima li šta lepše od hrskavih špageta i omiljenog slatko-ljutog dodatka?
Sastojci:
– Pakovanje špageta
– Jedna šolja rendanog parmezana
– 1/4 šolje + dve kašike višenamenskog brašna
– Tri jaja
– 1Kašičica soli
– Tri kašičice crnog bibera
Sos od meda i senfa:
– 1/2 šolje običnog majoneza
– Četiri kašike senfa
– 1/4 šolje meda
– Jedna kašika pirinčanog sirćeta ili belog vinskog sirćeta
– 1/4 kašičice svakog belog luka u prahu + paprika + so
Priprema:
Skuvajte špagete i isperite hladnom vodom; zatim izdvojite. U velikoj posudi pomešajte parmezan, brašno, jaja, so i crni biber i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte kuvane špagete i promešajte. Neka svaka špageta bude prekrivena potpuno smesom. Ostavite da odstoji 5 minuta i zagrejte fritezu. Korpu friteze obložite papirom za pečenje i poprskajte papir za pečenje sprejem za kuvanje od maslinovog ulja ili drugog ulja koje koristite. Koristeći viljušku i veliku kašiku napravite snop od špageta zatim stavite snop u fritezu. Ponavljajte dok ne upotrebite sve špagete.
Ukoliko nemate fritezu možete da pečete špagete na tiganju na srednje jakoj vatri sa maslinovim uljem, 2-3 minuta sa svake strane.
Dok se špagete peku, napravite domaći senf od meda. Pomešajte sve sastojke za senf od meda u srednjoj posudi, a kada špagete budu gotove poslužite ih na tanjir sa domaćim medenim senfom i malo limuna.
Foto: Instagram