Hrskavi krompir u honey mustard sosu
Hrskavi krompir u honey mustard sosu

Hrskavi krompir u honey mustard sosu

Ukoliko vam se dopao recept za zgnječeni hrskavi krompir sa belim lukom, stay tuned jer vam donosimo slatko-slanu varijaciju, za sve one koji vole da eksperimetišu sa ukusima: Honey mustard smashed potatoes. Krompir je jedna od onih namirnica koje možemo pripremiti na million načina, pa smo uvek u potrazi za novim idejama! Nakon što smo metodu gnječenja krompira uspešno isprobali i na batatu, nismo mogli da odolimo ovoj ni varijanti mladih krompira sa medom i senfom.

 

Sastojci:

  • 1/2kg mladog krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 vezica peršina
  • 1 vezica korijandera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera

Honey mustard preliv:

  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašika meda
  • 1/4 kašičice jabukovog sirćeta
  • Prstohvat mlevene paprike
  • So 
  • Biber

Priprema:

Prvo uključite rernu na 200°C da se greje. Veću šerpu ili lonac napunite vodom i vodu posolite kao kada kuvate pastu. Stavite šerpu na jaku temperaturu i sačekajte da voda provri. Kada vidite da je voda proključala, pažljivo ubacite krompir u šerpu da se kuva 15-20 minuta. Krompir je skuvan kada možete lako da ga probodete viljuškom. Pažljivo ocedite krompir kako se ne biste opekli vrelom vodom, pa ga prebacite u pleh. Uzmite jednu malu posudu u kojoj ćete pomešati maslinovo ulje, začinsko bilje, so i biber. Ukoliko ne možete da nabavite svež peršun i korijander, možete koristiti i sušeni, a so i biber dodajte po ukusu. Ovim začinjenim uljem ravnomerno premažite krompir, a zatim svaki krompir pojedinačno pritisnite (zgnječite) dnom čvrste staklene čaše. Pecite krompir u rerni 25 minuta, a onda izvadite pleh i svaki krompir okrenite kako bi postao hrskav i sa druge strane. Pecite još 15-20 minuta. Dok se krompir peče, možete početi sa pripremom honey mustard sosa. Umutite majonez, senf, med, jabukovo sirće, mlevenu papriku, so i biber i mešajte dok smesa ne postane glatka. Gotov sos odložite u frižider dok se krompir ne ispeče, a zatim servirajte i uživajte u hrskavom krompiru.

Foto: Instagram somethingnutritious

Učitati još
Zatvori