Hypebeast rolat sa jagodama – imamo recept
Hypebeast rolat sa jagodama – imamo recept

Hypebeast rolat sa jagodama
– imamo recept

Hypebeast sreda je dan kada puštamo mašti na volju. Predstavljamo vam neobične i nesvakidašnje teme. Što se tiče gastro rubrike, tog dana ćete na našem portalu viđati autentične, maštovite i raznobojne recepte. Naše poslastice u okviru hypebeast srede donose posebnu notu kreativnosti u kojoj mogu uživati kako pobornici hypebeast kulture tako i gastro zaljubljenici. Nakon što smo vam predstavili polasticu koja u sebi sadrži namirnice među kojima se nalazi i doza zaljubljenosti, predstavljamo recept za hypebeast rolat sa jagodama. Rekli bismo da se i u njemu nalaze namirnice koje asociraju na ljubav, te njihova boja takođe. Da, pričamo o jagodama. Zar postoji iko ko ih ne voli? Ovom receptu nas uči food blogerka Gail i njen blog teak & thyme.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • ½ kašičice krem tartara
  • 150 g šećera u prahu
  • 50 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kapi roze boje za kolače
  • 120 g brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 350 g slatke pavlake
  • 35 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 500 g svežih jagoda

How to: Hypebeast rolat sa jagodama

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Odvojite belanca i žumanca u dve odvojene velike posude za mešanje. Mikserom umutite belanca, zatim u njih dodajte krem tartar. Postepeno dodajte 100g šećera, po jednu kašiku, dobro mešajući između svakog dodavanja. Kada ste završili sa belancima, pređite na smesu sa žumancima. Preostalih 50g šećera, mleko, ulje i ekstrakt vanile postepeno stavljajte u posudu i mešajte dok se sve ne sjedini. Zatim, upotrebite mrežastu cediljku da prosejete brašno i prašak za pecivo u smesu žumanaca. Mešajte na niskoj brzini dok se sve ne sjedini i postane glatko. Pomešajte smesu od belanca sa smesom od žumanaca. Mešajte sve dok smesa ne postane vazdušasta i lagana. Dodajte roze boju i promešajte. Sipajte smesu u prethodno pripremljen pleh. Pecite 12-13 minuta ili dok ivice kora lagano ne porumene. Izvadite kore iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Dok se kore hlade, potrebno je da se napravi fil. U veliku posudu za mešanje dodajte slatku pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanile. Sve to umutite mikserom. Nanesite ravnomeran sloj fila preko kora, ali na ivicama ostavite malo praznog prostora, kako biste kasnije mogli da ga uvijete. Ravnomerno rasporedite iseckane jagode preko fila. Urolajte kore. Kada ste urolali kore, višak fila uklonite špatulom za kolače. Rolat uvijte u foliju i ostavite ga u frižideru najmanje šest sati kako bi se ohladio. Vrh rolata možete ukrasiti preostalim filom i jagodama. Et voila! Uživajte.

Učitati još
Zatvori