Team kremaste kafe, da li se čujemo? Ako volite čist americano, preskočite svaj tekst. Ako volite sve slatko što može da se stripa u jednu kafu, pod izgovorom da je to kafa a ne dezert – stay with us. Današnji recept naučiće vas da napravite savršen Coconut Mocha napitak.
Coconut Mocha how to:
Sastojci
- 1 kašičica kakao praha
- 1 kašičica kokos praha
- 2-3 kašičice šećera po izboru
- 2 kašičice vrele vode
- 50 ml espresso kafe
- 1 šoljica coconut-almond mleka
- 2 kašičice coconut-almond creamer-a
- čokoladni sirup (po želji)
- 3 kockice leda
Priprema:
Promešajte šećer, kakao prah i prah od kokosa sa vrelom vodom dok se sve lepo ne rastvori. Prvo u ovu smesu dodajte mleko, zatim odmah potom led, pa tek onda espresso. Jako je bitno da pratite ove korake, da bi se dobio željeni finalni efekat. Izmešajte creamer da bi ste dobili efekat pene kao završni sloj. Po želji dodajte čokoladni sirup, ali pazite da ne doživite sugar overdose.
Kako bi užitak bio veći, sve ovo servirajte u modernoj staklenoj čaši i kupite zamimljive kalupe za led kako bi upotpunili ceo vizuelni doživljaj. Ono što možemo da zaključimo po popularnim gastro IG profilima je da zapravo niko više ne pije kafu iz šolje? Kako vi pijete vašu kafu?
*Recept je preuzet sa IG profila @thedailykale
Foto: Unsplash