Dok odbrojavamo do godišnjeg odmora Journal redakcija svoj coffee break provodi uz ove hladne kafe
ice coffee runs the summer
Trendovi se menjaju iz sezone u sezonu, prateći sve vremenske oscilacije. Svako godišnje doba zagovara svoju odabranu kolor paletu koju ćemo slepo sledeti, beauty trendove kao i stilske forme koje će činiti apsolutni modni imperativ. Međutim, naš verni saputnik u svim trendovskim igrama, koji nikada ne izlazi iz mode, jeste kafa. Uz nju počinje svako besprekorno jutro, ona predstavlja sagovornicu svih nezaboravnih konverzacija i svojim korenima i tradicijom spaja generacije. Ona je naša najbolja prijateljica i zna apsolutno sve naše tajne.
Kada temperature pređu trideseti stepen i beogradski asfalt postane najvrelija modna pista, činjenica je da nam je potrebno osveženje. U corpo časovima ( i isčekivanju kolektivnog godišnjeg odmora) hladna kafa čini našu prvu pomisao na osveženje ali i letnji užitak, bila to ona za dobro jutro ili kancelarijski trač party.
Istraživajući ovu neodoljivu materiju, shvatili smo da smo pronašli recepte koji donose nešto najpribližnije savršenim letnjim kafama. Ovog puta kao naš favorit izdvojio se latte, neodoljivo kremasti ali i onaj sa kokosom koji svojim ukusima parira tropskim destinacijama sa wishlist-e, kao i classic koji svojom aromom putuje svim sezonama i čini apsolutni staple Journal redakcije.
caffeine is our serotonin
Kada smo srećni, umorni pa čak i nervozni, naše misli neprestano dozivaju neodoljive kofeinske napitke i insistiraju na takozvanom coffee o’clock-u. Jutro koje kao svoju odabranu saveznicu bira kafu, jeste neizbežna rutina koja se prenosi s kolena na koleno. Sasvim je svejedno da li nam uz njeno prisustvo neko pravi društvo, kako je konekcija sa kafom, moglo bi se reći, neraskidiva. Bili mi u kancelariji, on the go ili u samom centru grada, Insta Grand Freeze Coconut predstavlja apsolutnog favorita Journal redakcije, a evo i kako ga pripremamo.
Ice latte (but make it with coconut)
Sastojci
- Insta Grand Freeze Coconut
- hladna voda
- led
- mleko
- mleveni kokos
Priprema
Za pripremu kafe koja će pridobiti epitet letnjeg favorita potrebna je Insta Grand Freeze Coconut kesica. Zatim ćemo pomenutu kafu preliti hladnom vodom. Sledeći korak prepisujemo ledu, kog na visokim temperaturama nikada dosta. Lagano mešati dok ne primetite kremastu penu, koja će postati još kremastija dodavanjem malo mleka. Finalni korak predstavlja posipanje mlevenog kokosa.
All time favorite + ice cream
Sastojci
- Insta Grand Classic
- hladna voda
- mleko
- kugla sladoleda od vanile
Priprema
Prepoznatljiva aroma Insta Grand Classic kafe ovog puta servirana je u vidu omiljenog osveženja. Ovaj kofeinski napitak čini našeg saputnika kroz gotovo svako godišnje doba, bila to hlada zima uz svoju toplu varijantu ili vrelo leto uz formu hladne kafe. Insta Grand Classic čini multfunkcionalnog gastro favorita. Dve kafene kašičice Insta Grand Classic kafe potrebno je promešati sa hladnom vodom. Nakon mešanja koje će osloboditi prepoznatljivu aromu, potrebno je dodati led i malo mleka. Poslednji korak čini oličenje letnje sezone – sladoled, u ovom slučaju favorizovan je onaj od vanile, koji se svojim neutralnim ukusima savršeno spojio uz arome Insta Grand Classic kafe. Jedna kugla koja će se polako rastopiti u kafi, doprineće imperativu letnjeg užitka.
there’s never too much coffee
Insta Grand Gold i Insta Grand Crema takođe donose pravu letnju senzaciju uz dodatak leda, sladoleda ili šlaga, kao stvorenu za uživanje. Insta Grand Crema poseduje neodoljiv kafeni ukus upotpunjen bogatom i dugotrajnom penom koja će zadovoljiti i naizbirljivije ljubitelje ove vrste napitaka. Dok se Journalov favorit našao pod Insta Grand Gold potpisom uz savršeni balans nežnijih kafenih tonova i gorčine.
Creamy Ice Latte
Sastojci
- Insta Grand Freeze Classic
- hladna voda
- led
- mleko
- šlag
Priprema
Hladnu kafu koju naručujemo u omiljenim gastro draguljima, sada pravimo i u kancelariji. Kesicu Insta Grand Freeze Classic kafe potrebno je preliti sa hladnom vodom i opušteno mešati. Kremasta pena već će se naći na vašoj gastro karti, te je potrebno dodati led kao i malo mleka. Letnja sezona predstavlja onu koja nas podstiče na zabavu ali i osveženje, te je naš summer twist ovog puta bio šlag, koji se savršeno uklapio sa osvežavajućom slatkoćom pomenute kafe.
Kako je vrelina beogradskog leta dostigla svoje vrhunce, pronašli smo gastro saputnike koji će predstavljati glavni (kofeinski) izvor osveženja ali i dobrog raspoloženja u toplim danima. Ovog leta raspoloženje pokrećemo uz ledeno dobru kafu.
Foto: Journal