Sezona jagoda još uvek traje! Zašto ne biste ovu omiljenu sezonsku voćku mnogih iskoristili za pripremu jedne poslastice koja vas može osvežiti i poslućiti kao odličan dezert u mnogobrojnim prilikama. Odmah na početku da vam kažemo, priprema nije jednostavna, te vam savetujemo da odvojite određeno vreme kako biste se posvetili.
Sastojci:
BISKVIT:
Priprema:
BISKVIT:
Odvojiti belance od žumanceta te ih istući u čvrsti sneg zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano dodati žumance, mleko, ulje pa na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti smesu za biskvit. Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
KREMA:
U lonac staviti 600 ml mleka i čokoladu. Na laganoj vatri otopiti da se lepo sjedini. U činiju pomešati preostalo mleko (400 ml), šećer i brašno. Kad mleko sa čokoladom zakipi dodati smesu iz činije. Kuvati oko 3 minute neprestano mešajući. Ostaviti da se ohladi pa dodati margarin.
*** Od biskvita odvojiti papir za pečenje i ostaviti ga u protvanu gdje se peklo. Premazati sa čokoladnom kremom i staviti red petit keksa. Na kekse staviti vrhnje za šlag i jagode.
Foto: Pexels