Zadovoljite svoja čula i uronite u bogate ukuse ovog luksuznog koktela koji odražava esenciju klasičnog Creme Brûlée-a. Harmonična kombinacija domaće vanilin votke, baršunaste slatke pavlake i dodir sirupa od vanile. Sve ovo postavlja senzaciju ukusa koja je stvorena za praznike. Pratite naš jednostavan recept kako biste napravili ovaj raskošni martini ukrašen sočnim kupinama. Oslobodite baristu u sebi i posvetite se sofisticiranoj simfoniji ukusa sa svakim gutljajem. Nazdravimo zajedno uživanju i veštini stvaranja savršenstva u čaši za martini.
Sastojci:
Slatka pavlaka
Votka
Sirup od vanile
Prstohvat soli
Jedno belance
Jedna kašika šećera
Kupine
Priprema:
Stavite kašiku smeđeg šećera. Dodajte dva mililitra slatke pavlake, votku, sirup od vanile, so i belance. Šejkujte sve u šejkeru deset sekundi. Dodajte led i ponovo šejkujte sve deset sekundi. Procedite koktel u čašu za martini. Pažljivo sipajte kašiku smeđeg šećera po ivici čaše, ukoliko imate barski pištolj za dimljenje zagrejte površinu koktela. Ukrasite sa tri crne kupine.
* Ovaj recept možete pripremiti i sa domaćom Vanilin sotkom za koju vam je potrebno: Potopljen štapić vanile u dve šolje votke tokom tri dana. Čuvajte na hladnom i suvom mestu, van direktnog sunčevog svetla.
** Ovaj recept možete pripremiti i uz domaći Sirup od vanile: Prokuvajte dve šolje vode sa dva štapića vanile tokom deset minuta. Dodajte 1,5 šolju šećera i krčkajte još deset minuta. Ostavite da se ohladi. Čuvajte u frižideru do nedelju dana.
Creme Brûlée martini je gotov.
Foto: Instagram – @nikki.sips; @megswilby