Leto je. Traži se neki lagani recept, koji se lako priprema i koji po mogućstvu nas vodi na gastro putovanje. Upravo to je – čuveni italijanski Caprese sendvič. Svež sezonski paradajz, mocarela i bosiljak idealni su sastojci za vrele letnje dane, a dodajemo i večeri.
Sastojci za Caprese sendvič
Ukoliko voliko Caprese salatu, a jutro počinjete sa rustičnim hlebom – tu smo da spojimo best of both worlds. Za ovaj recept potrebno vam je tek par (svežih) sastojaka i minuta:
- hleb (koji opciono možete tostirati)
- crveni i žuti paradajz
- svež bosiljak
- extra virgin maslinovo ulje
- so, biber
Priprema
Isecite obe vrste paradajza i mocarelu na velike kolutove. Sve to poređajte na rustični hleb, prelijte sa dosta maslinovog ulja i dodajte bosiljak. Svež, ukusan i zdrav doručak za svega tri minuta, a možete ga i spakovati za poneti i jesti u toku radnog busy dana. Ukoliko volite tostiranu varijantu, preklopite sa još jednim parčetom hleba and do your magic. Ono što smo sigurni je to da vam je potrebna sveža, lagana hrana nakon obimnih prazničnih jela, a Caprese sendvič je upravo takva opcija.
*Video recept preuzet ja sa IG profila @olivianoceda
*Ukoliko ste u potrazi za drugim receptima, čekirajte našu gastro sekciju.
Foto: Instagram